Haberler

"Telekom Grevine Gizli Eller Müdahale Ediyor"

Elektrik Mühendisleri Odası, Haber-iş Üyesi İşçilerin Türk Telekom'da Sürdürdüğü Grevin, "Hükümetin El Altından Verdiği Destekle Söndürülmeye Çalışıldığı" İddiasında Bulundu.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Haber-İş Üyesi Türk Telekom işçilerinin sürdürdüğü grevin, "Hükümetin el altından verdiği destekle" etkisiz hale getirilmeye çalışıldığını iddia etti.

EMO Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "greve gizli eller müdahale ediyor" denildi. Grev üzerinde Türkiye'de şu ana kadar görülmemiş bir baskı uygulandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türk Telekom'da çalışan işçilerin sürdürdüğü grev üzerinden ülkemizde görülmedik bir baskı uygulanmaktadır. Yasal süreci anımsatan bir bildirinin çalışanlara dağıtımına dahi tahammül edilememekte, bu bildiriyi dağıtanlar gözaltına alınmakta, grev kırıcılığına göz yumulmakta, çalışanların en temel insan hakkı olan yaşama hakkını elinden alacak bir uygulamayla eczanelerden ilaç alımı engellenmekte, grev hükümetin el altından verdiği destekle söndürülmeye çalışılmaktadır."

-BİLDİRİ DAĞITAN 5 İŞÇİYE GÖZALTI

EMO açıklamasında, Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) ile Elektrik Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası'nın birlikte hazırladığı "Telekom Çalışanlarına Çağrımızdır: Greve Sahip Çıkalım" başlıklı ortak bildiriyi dağıttıkları gerekçesiyle dün İzmir'de 5 Haber-Sen il yöneticisinin gözaltına alındığı bildirildi.(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title