Haberler

Telekom'dan Kula'ya İnternet Evi

Türk Telekom'un "Her İlçeye Bir İnternet Evi" Kampanyası Kapsamında Manisa'nın Kula İlçesinde İnternet Evi Kuruldu.

Türk Telekom'un "Her ilçeye bir internet evi" kampanyası kapsamında Manisa'nın Kula ilçesinde internet evi kuruldu.

Kula İnternet Evi, Hacı Ömer Özboyacı Anadolu Teknik Lisesi, Endüztri Meslek Llisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi'nde Kaymakamlık tarafından tahsis edilen bölümde kurdu. İnternet evinin açılış törenine Kaymakam Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, Türk Telekom Manisa İl Müdürü Resul Aydın ile siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşma yapan Manisa Telekom Müdürü Resul Aydın, Türk Telekom'un ülke çapında başlattığı kampanya çerçevesinde İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen proje ile Manisa il ve ilçelerine 4 adet internet evi yapıldığını kaydetti. Bugüne kadar yurt genelinde 60 tane okul yaptırdıklarını belirten Aydın, bu yıl 38 okul daha yapılacağını belirterek, 'Türk Telekom olarak gelirlerinin yüzde 1'ini eğitime katkı olarak ayırdıklarını hatırlattı. Aydın ayrıca "Kırsal Dönüşüm Projes"i kapsamında internet bağlantısı olmayan köy ve okul kalmayacağını belirten Aydın, internet hizmetlerinin daha da yaygınlaşması amacı ile Türk Telekom tarafından Rekabet Kurulu'nun onayı ile bu ay fiyatlarda indirime gidileceğini sözlerine ekledi.

Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, Türk Telekom tarafından yaptırılan internet evinde, öğrenciler ve vatandaşların güvenli şekilde internet teknolojisinden ücretsiz olarak yararlanacağını söyledi. Şahiner, Telekom Müdürü Aydın'a günün anısına hatıra olarak tarihi Kula evi maketi verdi. Konuşmaların ardından internet evi Kula halkının hizmetine açıldı.

(FMA-ÖA) 10.04.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title