Haberler

Telefon Dolandırıcısı Ortak Operasyonla Yakalandı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 52 yaşındaki S.Ç.'yi kendisini 'Başkomiser' olarak tanıtarak dolandıran 54 yaşındaki H.Ö., Bandırma İlçe Emniyet ve Şanlıurfa İl Emniyet müdürlüklerinin ortak operasyonu sonucu yakalandı.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 52 yaşındaki S.Ç.'yi kendisini 'Başkomiser' olarak tanıtarak dolandıran 54 yaşındaki H.Ö., Bandırma İlçe Emniyet ve Şanlıurfa İl Emniyet müdürlüklerinin ortak operasyonu sonucu yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi daha yakalanıp gözaltına alındı.

Kendisini 'Başkomiser Kamil' olarak tanıtan H.Ö., Bandırma'da oturan Ş.Ç.'yi telefonla arayarak, kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini, banka hesabından para çekileceğini söyleyip, "Mevcut paranı vereceğim bir hesaplara gönder. Soruşturma sonunda paranı iade edeceğiz" dedi. Bunun üzerine Ş.Ç., H.Ö.'nün bildirdiği hesap numaralarına periyodik aralıklarla iki kez 20 biner TL, 5 bin 510 ve 5 bin TL olmak üzere toplam 50 bin 510 TL yatırdı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ş.Ç., Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler paranın havale edildiği Şanlıurfa'daki özel bir bankayla temasa geçti. Ş.Ç.'nin parasının bir kısmının çekildiği diğer kalan kısmının çekilmediğini tespit eden güvenlik güçleri geriye kalan kısmı bankaya bloke ettirdi. Bankadan bilgileri alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüyle irtibata geçti.

Paranın bloke edildiği bankaya para çekmeye gelen şüpheli H.Ö., Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce suçüstü yakalandı. H.Ö., Emniyet'teki ifadesinin ardından kendisini bankaya arkadaşı 31 yaşındaki İ.B.'nin gönderdiğini itiraf etti. Güvenlik güçleri bunun üzerine H.Ö. ile İ.B.'nin Şanlıurfa'da bulunan Bucak Petrol adlı akaryakıt istasyonu önünde bulunması sağlandı. Buluşma sırasında polisleri fark eden İ.B. kendisine ait otomobille kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerince yakalandı. İ.B.'nin yanı sıra aynı araç içinde bulunan M.B. (40) ve Z.G. (22) adlı kadın gözaltına alındı.

Şüphelilerin sorgulamasında, dolandırıcılıktan İ.B.'nin 15, M.B.'nin ise 5 ayrı suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi. Araçta yapılan aramada 7.65 mm ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ile tabancanın namlu kısmına sürülü şarjörde de 6 mermi, 6 cep telefonu, 3 telefon hattı, 9 sim kart yuvası ile 16 değişik bankaya ait kredi kartları bulundu.

Şüphelilerden Z.G.'nin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten güvenlik güçleri 29 yaşındaki S.B.'yi de gözaltına aldı. Şüphelilerin konutlarında yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız av tüfeği, tüfeğe ait 26 dolu fişek, 9 mm çapında 3 fişek, 1 çalıntı motosiklete ait ruhsat, 1 cep telefonu ve 2 sim kart bulundu. - Balıkesir / Bandırma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title