Haberler

Tel Abyad'daki göletlere 520 bin yavru sazan bırakıldı

Güncelleme:

- Tel Abyad'daki göletlere 520 bin yavru sazan bırakıldı Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin kontrolüne geçtikten sonra sosyal ve ekonomik hayatın yeniden inşa edildiği Suriye'nin Tel Abyad kentindeki iki gölete 520 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

- Tel Abyad'daki göletlere 520 bin yavru sazan bırakıldı

TEL ABYAD - Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin kontrolüne geçtikten sonra sosyal ve ekonomik hayatın yeniden inşa edildiği Suriye'nin Tel Abyad kentindeki iki gölete 520 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi koordinesinde Tel Abyad ve Resulayn'da tarım ve hayvancılığın her alanında bölge çiftçisine ve yerel kuruluşlara danışmanlık hizmeti veren Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, Tel Abyad'a bağlı Ayn El Arus ve Ali Becliye göletlerine 520 bin adet yavru sazan balığı bıraktı.

Bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkın faydalandığı göletlerde yapılan incelemelerde her iki beldedeki göletin de taze su ile beslenmeye devam ettiğini, yazın en sıcak günlerinde bile kurumadıklarını belirleyen Tarım ve Hayvancılık Koordinatörlüğü, Türkiye'den temin ettikleri 370 bin adet sazan cinsi yavru balığı çoğalmaları için göletlere bıraktı. Ayn El Arus göletine 150 bin, Ali Becliye göletine ise 370 bin adet yavru sazan bırakıldı. Balıkların kısa sürede yeni yaşam alanlarına adapte olacağı ve bölge halkının balıkçılık yaparak da ekonomik olarak kalkınacakları belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title