Haberler

Tel Rıfat nerede? Tel Rıfat Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta? Tel Rıfat Türkiye için neden önemlidir?

Güncelleme:

TSK ve MİT'in yürüttüğü operasyonlar neticesinde son olarak Suriye'ye bağlı Tel Rıfat şehrinde üst düzey PKK görevlileri toplantı sırasında yakalandı. PKK başta olmak üzere diğer terör gruplarının aktif bir şekilde bulunduğu Tel Rıfat ile ilgili Tel Rıfat nerede? Türkiye'ye ne kadar uzak? Türkiye için önemi ne, gibi soruların yanıtları haberimizde.

Türk ordusunun Suriye'de yürüttüğü operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter adresinden yaptığı açıklamaya göre son olarak TSK ve MİT'in Tel Rıfat'ta sürdürdüğü operasyon ile 2'si sözde yönetici 6 PKK'lı toplantı halindeyken etkisiz hale getirildi.

TEL RIFAT NEREDE?

Tel Rıfat Suriye'ye bağlı Halep şehrinin 40 km kuzeyinde bulunmaktadır. Batısında Afrin, hemen kzueyinde ise Kilis vilayetimiz bulunmaktadır. Tel Rıfat'ın nüfusu Suriye'de yaşanan savaş nedeni ile tam olarak bilinmese de en son2004 yılında yapılan sayımda nüfusu 20.514 kişi olarak belirlenmiştir.

TEL RIFAT TÜRKİYE'YE NE KADAR UZAKLIKTA?

Suriye'nin Türkiye'ye en yakın konumda bulunan şehirlerinden biri olan Tel Rıfat, Kilis ilimize yaklaşık olarak 20 km'lik bir mesafede bulunmaktadır. Türkiye sınırına yakın olması nedeni ile TSK ve MİT tarafında operasyonlar yürütülen Tel Rıfat, terör örgütlerinin de faaliyet gösterdiği merkezlerden birisidir.

Afrin'e 10 km.

Kilis'e 20 km.

Hatay'a 50 km.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Suriye TSK Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title