Haberler

Tel Aviv: Ortadoğu'daki Savaş Gerginliği

İsrail, Lübnan'daki saldırılarına devam ederken, bir yandan da kendi vatandaşlarının protesto gösterisi ile karşı karşıya kaldı. Tel Aviv'de biraraya gelen yüzlerce İsrailli, Lübnan'daki ölümcül saldırıların durdurulmasını istedi.

Lübnan'a yönelik operasyonunu devam ettiren İsrail, Tel Aviv'de kendi vatandaşlarının protestosu ile karşılaştı. Yaklaşık bin kadar İsrailli, Rabin Meydanı'nda biraraya gelerek, "Savaş Felakettir", "Barış'a Evet, Savaş'a Hayır" sloganları attı. Bu arada, gösteriye Araplar da destek verdi. Göstericiler, İsrail hapishanelerinde tutulan Lübnanlı ve Filistinli mahkumların serbest bırakılmalarını da talep etti.

İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamadaki, askerlerini kaçıran Hizbullah yada Filistinli militanlar ile herhangi bir pazarlığın söz konusu olamayacağına ilişkin ifadeleri hedef gösteren protestocular, "Mahkumları serbest bırakmak, mezar kazmaktan daha iyidir" ve "Askerlerin kaçırılması, saldırı için sadece bir bahane" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title