Haberler

Tel Aviv: Almanya Savunma Bakanı Jung, İsrail Savunma Bakanı Peretz ile Görüştü

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Ortadoğu Ziyaretinin İkinci Ayağı İsrail'de Savunma Bakanı Amir Peretz ile Görüştü.

Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Ortadoğu ziyaretinin ikinci ayağı İsrail'de Savunma Bakanı Amir Peretz ile görüştü.

Lübnan'ın başşehri Beyrut'tan İsrail'in ticari başşehri Tel Aviv'e gelen Jung, buradaki İsrail Savunma Bakanlığı binasında Peretz ile doğrudan görüşmelere geçti.

İsrailli yetkililer, görüşmede 14 Ağustos'ta İsrail ve Lübnanlı Hizbullah güçleri arasındaki ateşkes anlaşması ve İran'ın nükleer programının ele alındığını belirtti.

Beyrut ziyareti sırasında Jung, Lübnan'daki BM barış gücü misyonuna katılan Alman kuvvetleri ve İsrail ordusu arasında herhangi bir çatışma olayı yaşanmasını beklemediğini kaydetmişti.

Lübnan Başbakanı Fuad Siniora ile bugünkü görüşmesinde, Jung'un, "Sizi temin ederim ki bu tür olaylar bir daha olmayacak" dediği bildirildi.

Geçen hafta, Almanya, İsrail savaş uçaklarının bir helikoptere ve Lübnan sahili açıklarında silahsız bir Alman gemisine ateş açtığını bildirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title