Haberler

Tekvando: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri Sona Erdi

Görüntü Dökümü : Turnuvadan detaylar Tekvando: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri İstanbul'da gerçekleştirilen turnuva sona erdi Tekvando 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri İstanbul'da sona erdi.

Görüntü Dökümü :

Turnuvadan detaylar Tekvando: 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri

İstanbul'da gerçekleştirilen turnuva sona erdi

Tekvando 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri İstanbul'da sona erdi.

WOW Airport Hotel'de düzenlenen ve sıkletinde ilk iki sırayı alanın 2016 Rio Olimpiyatları vizesi elde edeceği turnuvanın ikinci ve son gününde erkeklerde 80, +80, kadınlarda ise 49 ve 57 kiloda eleme, yarı final ve final müsabakaları yapıldı.

Kadınlar 49 kilo yarı final müsabakasında Azeri sporcu Patimat Abakarova ile Sırp Tijana Bogdanovic, finale yükselerek, olimpiyat kotası elde etti. Finalde Sırp rakibini mağlup eden Abakarova, altın madalya kazandı.

Kadınlar 57 kiloda, Fin tekvandocu Suvi Mikkonen ve Dünya Tekvando Federasyonu adına yarışan İranlı göçmen sporcu Rahaleh Asemani rakiplerini yenerek finale yükseldi ve olimpiyat kotası aldı. Final mücadelesini kazanan Asemani turnuvayı altın madalyaya uzandı.

Erkekler 80 kilo yarı finalinde rakiplerinin geçen Azeri Milad Beigi Harchegani ve Polonya'dan Piotr Pazinski olimpiyat vizesi elde etti. Harchegani, finalde de Pazinski'yi rahat yendi ve altın madalyanın sahibi oldu. Yarı finalde Harchegani'ye elenerek Rio vizesi alamayan milli sporcu Yunus Sarı ise bronz madalyada kaldı.

Erkekler +80 kiloda yarı finalde mücadele eden Büyük Britanya'dan Mahama Cho ve Belarus'tan Arman-Marshall Silla finale çıkarak, olimpiyata gitme hakkı kazandı. Finalde ise Silla'yı mağlup eden Cho, altın madalya aldı.

Maçların bir bölümünü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi.

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title