Haberler

Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Yönetim Kurulu, Vali Esengül Civelek, başkanlığında toplandı.

Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Yönetim Kurulu, Vali Esengül Civelek, başkanlığında toplandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Civelek, günümüz dünyasında ülkelerin rekabet gücünü ve toplumsal refahını belirleyen en önemli etkenlerden birinin bilgi üretip, teknoloji geliştirerek küresel rekabete uygun, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünler üretmek olduğunu söyledi.

Teknolojik ürünlerin artmasının rekabet edebilirlik gücü ile ülkenin ihracat hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını belirten Civelek, "2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda yüksek teknolojili ürünlerin, ihracatımız içerisindeki payını arttırarak, ihracatın katma değerini yükseltmemiz büyük önem arz etmektedir." dedi.

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin kamu, üniversite ve özel sektörün biraraya gelmesini sağladığını aktaran Vali Civelek, "İlimiz sektörlerini kapsayacak şekilde 54 ortaklı olarak kurulan Muğla Teknopark Muğla'daki sektörlere bilim ve teknolojide yetkinlik kazandırarak ihracat odaklı uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü arttıracaktır.

Başlangıçta yoğun sanayi kollarını bulundukları yerlerde güçlendirmek ve yeni sanayi bölgelerinin gelişimini desteklemek amacıyla kurulan teknoparklar, girişimci firmaları büyüterek geliştirmek, üniversitelerin akademik çalışmalarını ve bilgi ağlarını ticari amaca dönüştürerek, yeni iş alanları yaratıp ekonomik kar elde etmeyi hedeflemektedir." diye konuştu.

Toplantı, bir önceki toplantıda alınan kararların gözden geçirilmesi ve yeni gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, yönetim kurulu üyelerinin Teknopark'ın önümüzdeki süreçte yürüteceği faaliyetler hakkında bilgilendirilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Esengül Civelek Osman Gürün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title