Haberler

"15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" başladı

Güncelleme:

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen "15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliği başladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen "15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliği başladı.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezince (KTÜ TTM) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılışında, üniversitelerin asli görevlerinden birinin aslında üretim olduğunu söyledi.

Öğrencilerin üretim ekosistemine hazır hale getirilmesi gerektiğini belirten Çuvalcı, eğitim öğretimi daha pratik hale getirmenin, öğrencileri laboratuvarlara sokarak daha üretken olmalarını sağlamanın yollarını aramaları gerektiğini vurguladı.

KTÜ'nün kuruluşunun 67. yıl dönümünü kutladıklarını anımsatan Çuvalcı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de kurulan 4'üncü üniversiteyiz ama girişimcilik sıralamasında 31'inciyiz. Bunu yeterli bulmuyorum. Yerimizin daha yukarılarda olması lazım. Rektörlük olarak elimizde sihirli bir değnek yok. Akademisyenlerimize, öğrencilerimize, gençlerimize güveniyoruz. Geleceğimizin teminatı onlar. Onların dinamizmi ve akademisyenlerimizin mentörlüğünde bunu başaracağız. Çünkü ülkemizin milli ekonomi hamlesinde yerli imalat çok desteklenen bir konu. Şu anda milyonlarca dolar verdiğimiz birçok ürünü artık yerli imalatla çok uygun fiyatlarla yapıyoruz."

Çuvalcı, etkinlikte sergilenen eserlerin sahiplerine, bunlar için faydalı model patentlerini almaları çağrısında bulundu.

KTÜ TTM Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız da etkinlik için 3 ayda ülkenin farklı bölgelerinden yaklaşık 200 başvuru aldıklarını belirtti.

Sergilenen yaklaşık 100 projenin, çeşitli kurum temsilcilerinden oluşan hakemler tarafından değerlendirileceğini anlatan Yıldız, dereceye girenlerin ödüllendirileceğini söyledi.

Çuvalcı ve beraberindekiler, daha sonra eser ve projelerin bulunduğu stantları ziyaret etti, öğrenci ve akademisyenlerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Teknoloji

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title