Haberler

    Sony Saldırısının Ardından Kuzey Kore'de İnternet Kesildi!

    Saatlerce süren kesintinin arkasından bakalım ne çıkacak?

    Mahmut Saral - -

    Guardian of Peace isimli hacker grubun Sony Pictures'a saldırıp binlerce önemli belgeyi internete sızdırması ve ardından hem çalışanlara hem de sinema izleyicilerine yönelik yaptıkları tehditler, kısa sürede Amerika devlet yönetiminin de tepkisini çekmiş ve Başkan Barack Obama, orantılı bir şekilde Kuzey Kore'ye karşılık verilebileceğini bildirmişti. Kuzey Kore yönetimi, Sony'nin The Interview isimli filmini eleştirse de bu hack saldırılarının arkasında yer almadıklarını dile getirmişti.


    Ve dün itibarıyla Kuzey Kore'nin internet bağlantısında pek normal olmayan şeyler gözlendi. Ülkenin internet bağlantısı tamamen kesildi, evet doğru duydunuz. Bu kesintinin Obama'nın açıklamasından birkaç gün sonra gerçekleşmesi de akıllara "Acaba Amerika karşılık mı verdi?"sorularını getirdi. Düşünceler, Kuzey Kore'ye bir DDoS saldırısının gerçekleştirildiği yönünde. Yani kapasitenin üzerinde bir talep gönderilerek sistemin cevap veremeyecek duruma getirilmesi.


    ABC.net.au sitesi, Obama'nın açıklamasının ardından böyle bir şeyin yaşandığını belirterek Twitter'da bazı kullanıcıların bu durumla ilgili yorumlarına yer vermiş. Bazı kullanıcılar, Kuzey Kore'nin Amerika ile uğraştıktan sonra böyle bir duruma maruz kaldığını düşünüyor.


    World.mic sitesinde yer verilen haberde, Wall Street Journal'dan Brian Fitzgerald'ın da bazı düşünceleri var. Fitzgerald, Kuzey Kore'nin internet bağlantısını kendisinin kapatmış olabileceğini ya da Çin'in bağlantıyı kesmiş olabileceğini, son olarak da bu ihtimaller dışında, gerçekten bir saldırı olabileceğinibelirtmiş.


    Bu arada, Mashable'da yer alan bilgilere göre, Kuzey Kore'deki bağlantı kesintisi 9 saat 31 dakika sürdükten sonra düzeltildi ve tekrar bağlantı sağlanmaya başlandı.


    Bakalım bu konu hakkında nasıl bilgiler gelecek...


    Ve Sony, Kuzey Kore'nin rahatsız olduğu filmi vizyona sokmaktan vazgeçti!


    Sony, The Interview'ı yayınlayacak


    The Interview filmi IMDB'de 10 puan aldı!



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Kuzey Kore Sony Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title