Haberler

    Microsoft da Virtual Reality Headset Hazırlıyor

    Rakip firmalar bu tarafa yönelir de Microsoft boş durur mu?

    Mahmut Saral - -

    Son yılların popüler teknolojilerinden olan Virtual Reality - sanal gerçeklik sistemleri, büyük küçük demeden birçok markanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle Oculus VR ekibinin Oculus Rift'i gelişim aşamasında görücüye çıkarması ve bu şirketin Facebook tarafından satın alınması, sanal gerçeklik teknolojisinin geleceğinin parlak olduğunu gösteren işaretlerden bir tanesiydi. Öyle ki Samsung da Oculus VR ile ortak çalışmalar yürüterek mobil cihazları için Gear VR'ı duyurmuştu. Hepsi bu değil tabii ki, hatırlatmak gerekirse Sony'nin de Project Morpheus isimli bir çalışması var. Bu markalar dışında, Google ve diğer birçok ismin de çalışmaları var. Şimdi bunlara Microsoft da ekleniyor.


    TechRadar ve VR Focus sitelerinin bazı geliştiricilerden elde ettikleri bilgilere bakılırsa Microsoft da şu an sanal gerçeklik sistemi üzerine çalışıyor ve hatta prototip aşamadaki bazı örnekleri de geliştiricilere göndererek daha iyi performans elde edilmesi için çalışmalarını sıklaştırmış durumda. Geliştiriciler, Microsoft'un sanal gerçeklik sisteminin PC ve Xbox One platformlarına uyumlu bir şekilde çalışacağını dile getiriyor, ancak tabii ki Microsoft'tan henüz bir duyuru yok. Resmi duyuru ve detaylı bilgilerin ise, önümüzdeki haziran ayında gerçekleştirilmesi beklenen E3 2015'te gelmesi bekleniyor.







    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Microsoft Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title