Haberler

Microsoft, bu saldırıya karşı uyardı! Paranızı kaptırmayın

Güncelleme:

Kuzey Kore merkezli olduğu belirtilen yeni bir hacker grubunun, dünya çapında tehdit oluşturabileceği düşünülüyor. Microsoft Tehdit İstihbarat Merkezi (MSTIC) tarafından hazırlanan rapor, küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedefleyen H0lyGh0st malware'i ortaya çıkardı.

H0lyGh0st malware nedir ve nasıl korunabilirsiniz?

Kuzey Kore hükümeti tarafından desteklenen yeni bir hacker grubu daha gün yüzüne çıktı. Andariel, DarkSeoul ve Lazarus gibi tehdit aktörlerine şimdi de H0lyGh0st katıldı. Grubun birincil hedefinin kurbanın bilgilerini ele geçirmek ve fidye talebinde bulunmak olduğu belirtildi.

Microsoft'un araştırmasına göre, hedef sistemdeki tüm dosyalar ".h0lyenc" uzantısı ile şifreleniyor. Kurbanın, dosyalarına erişebilmesi için ise Bitcoin olarak ödeme yapması gerekiyor.

Microsoft, Windows 11 ile yılların alışkanlığından vazgeçiyor!

H0lyGh0st hacker grubunun aynı isimli malware yazılımı, en çok KOBİ'leri hedef alıyor gibi görünüyor. Okullar, yatırım bankaları ve küçük-orta ölçekli işletmeler Kuzey Koreli grubun radarında. Fakat bireysel kullanıcıların da dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Araştırmacılar, fidye miktarlarının 1,2 ila 5 Bitcoin (360 bin TL ila 1,8 milyon TL) arasında değişiklik gösterdiğini ortaya koydu. KOBİ'lerden alınan kripto para birimindeki fidyelerin ise Kuzey Kore hükümetine aktarıldığı düşünülüyor.

Ancak bu Kuzey Kore'nin ilk hack girişimi değil. Daha önce devlete bağlı olduğu tespit edilen Andariel, DarkSeoul ve Lazarus grupların Güney Kore Bakanlık sunucularına sızdığını ve Sony gibi dev şirketlere saldırdığını biliyoruz.

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Lütfen düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Kuzey Kore Microsoft Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title