Haberler

Mete Atatüre'nin ışık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini başarıyla yaptığı çalışmanın güncel olduğu iddiası

Güncelleme:

Cambiridge Üniversitesi'nde, kuantum fiziği üzerine çalışan Türk bilim İnsanı Prof. Dr. Mete Atatüre, Einstein'ın ve diğer bilim insanlarının ölçülmesi imkansız olarak kabul ettiği "ışık seviyesinin gürültü ölçümünü" başarıyla yaptığı çalışma sosyal medyaya damga vurmuştu. Genç bilim adamı, bu çalışmasının eski olduğunu ve çalışmanın Einstein'la ilgisinin olmadığını söyledi.

Cambiridge Üniversitesi'nde, kuantum fiziği üzerine çalışan genç Türk bilim İnsanı Prof. Dr. Mete Atatüre'nin "ışık seviyesinin gürültü ölçümü" araştırmasınıngüncel olduğu ve Einstein'ın bu ölçüme "imkansız" dediği iddiası sosyal medyada çokça paylaşılmıştı.

ÇALIŞMA 7 YIL ÖNCEYE AİT

Prof. Dr. Mete Atatüre, sosyal medya hesabından bu çalışmayı 7 yıl önce yaptığını söyledi. Ünlü bilim insanı çalışmanın yeniden gündeme geldiğine vurgu yaparak "Işık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini" Einstein'ın "İmkansız" olarak gördüğü iddiasının da yanlış olduğunu dile getirdi.

Mete Atatüre'nin ışık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini başarıyla yaptığı çalışmanın güncel olduğu iddiası

ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞ

Google'da yapılan arama sonuçlarına göre ise araştırmanın aynı başlıkla o dönemde haberlere konu olduğu görülüyor. Atatüre çalışmasıyla ilgili şu açıklamayı yapmış: "Bu çok küçük ama çok temel üretim etkiyi gözlemlemek için önce atom yerine, nokta dediğimiz yarı-iletken nanomateryaller kullanılır. Işıkla etkileşimi tek bir atomdan 100 kat daha fazla olan bir 'süper atom' elde etmiş olduk. Yıllardır gözlenemeyen bus kullanımından net bir şekilde ortaya çıkardık. Yani, tam karanlıkta bile onun iddiası var olduğu kadar temel ağırlıkta, o karanlığa çok az miktarda eklediğimizde ispatlanabilir. Bu etkinin varolabildiğini test etmek 35 yıldır çok denenmesine karşı çıkmıştı. Bunun için ana anlatmak olarak, etkinin var olduğu ışık gibi bir şey için çok az olmasıydı."

Konuyla ilgili paylaşımlar;

Mete Atatüre'nin ışık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini başarıyla yaptığı çalışmanın güncel olduğu iddiası

Mete Atatüre'nin ışık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini başarıyla yaptığı çalışmanın güncel olduğu iddiası

Mete Atatüre'nin ışık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini başarıyla yaptığı çalışmanın güncel olduğu iddiası

Doğruluk Kontrolü
"Mete Atatüre'nin ışık seviyesinin gürültü ölçümü deneyini başarıyla yaptığı çalışmanın güncel olduğu iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

""Mete Atatüre'nin "ışık seviyesinin gürültülü ölçümü" araştırması 2015'e ait. Atatüre konunun Einstein ile ilgili olmadığını vurguladı.""

Zehra Yaşık
Haberler.com - Teknoloji

Sosyal Medya Bilim İnsanı Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title