Haberler

    Lizard Squad'dan İlginç İddia

    Sony'nin ve Microsoft'un oyun ağlarını hack'leyen Lizard Squad, dev Sony hack'inde de rol oynadı mı?

    Son günlerde Xbox Live ve PSN'de yaşanan kesintilerin arkasındaki hacker grubu Lizard Squad, oturum açma bilgilerini Sony'nin sistemlerine sızan Guardians of Peace'e (GOP) kendisinin verdiğini söyledi. Kuzey Kore merkezli bir hacker grubu olduğu düşünülen Guardians of Peace, The Interview'un geri çekilmesini istemişti.

    Hacker grubuyla yapılan röportajda kendisini bir Lizard Squad yöneticisi olarak tanıtan "Ryan Cleary", GOP'taki bazı kişileri tanıdığını da ileri sürdü. Sony çalışanlarının oturum açma bilgilerini GOP'a sağladığını söyleyen Cleary, saldırının kendisinde rol oynamadıklarını söyledi.

    Grup, Tor'a yaptığı saldırılar konusunda da konuştu ve amaçlarının Tor'daki açığı değerlendirmenin hiç de zor olmadığını göstermek olduğunu söyledi. Sözkonusu açık, herhangi bir kullanıcının giden trafiğinin büyük bölümünü, kullanıcının istediği web siteleri yerine istenen web sitesine yönlendirmeye izin veriyordu.

    FBI'ın grubun peşinde olduğuyla ilgili dedikodulara ise Cleary, çoğu üyesinin AB ve Doğu Avrupa bölgelerine de bulunduğu, hukuki yaptırımın kendileri için büyük bir sorun olmadığı cevabını verdi. Grubun amacının "eğlenmek" olduğunu söyleyen Cleary, bu sırada "kullanıcıların kişisel bilgilerini sakladığı firmaların dev güvenlik sorunlarını ortaya çıkarmayı" da hedeflediklerini vurguladı. Cleary'ye göre grup, etkinliklerini artırmayı planlasa da, yakın dönemde herhangi bir eylem düzenlemeyi planlamıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title