Haberler

Firefox Şaşalı Günlerine Dönmek İstiyor!

Bildiğiniz üzere uzun zamandır Google Chrome en popüler internet tarayıcı olma ünvanını kimselere kaptırmadı. Sonunda bu durum Mozilla"nın gerçekten canına tak etmiş gibi . Peki, Firefox"un Chrome"u alt etme planı ne?

Mozilla Firefox, Google Chrome"a karşı atak peşinde!

Mozilla Baş Yöneticisi Chris Beard, Firefox"u tekrar güçlü kılmak peşinde oldukları konusunda açıklama yaptı. Chrome"a bir karşı saldırı peşinde olan Mozilla, bu anlamda birçok şeyin üstesinden gelmek ve rakibini daha az sevilir bir hale getirmek zorunda.

14 Kasım tarihinde sunulacak Firefox 57 ile gidişatı değiştirmek isteyen şirket, internet tarayıcının bazı özelliklerinin teknoloji perspektifi açısından çok başarılı olduğunu ve birçok kişiyi geri kazanacağını vurguluyor. Öte yandan Mozilla özellikle bellek yönetimi konusunda neler gerçekleştirdi oldukça merak ediliyor. Çünkü şirket neler sunacağı konusunda oldukça ketum.

Fark yaratacak Firefox geliştirmelerinin birçoğunun Quantum adı verilen bir projeden geldiği belirtiliyor. Örnek olarak verilen Stylo"nun biçimlendirme işlemlerini hızlandırdığı, Quantum Flow"un ise birçok yavaşlama hatasını ortadan kaldırdığı ve son olarak Quantum Compositor"un websitesi görüntülemelerini hızlandırdığı söylenmekte.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Chrome Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title