Haberler

    Firefox İçin "Quantum" Dönemi Başlıyor!

    Mozilla, "Quantum" adını verdiği projeyle birlikte yepyeni, çok hızlı bir tarayıcı deneyimi sunacağını söylüyor.

    Bundan yaklaşık 20 yıl kadar önce web siteleri çoğunlukla metin dokümanlarından oluşuyor ve arada bazı görseller ve diğer sitelere olan bağlantılar içeriyordu. Bu tablo elbette artık çok değişti ve günümüzün interaktif deneyimleriyle birlikte web siteleri anlık mesajlaşma sağlayan açılır pencereler, otomatik oynatılan videolar, otomatik olarak güncellenen makaleler ve animasyon grafikler gibi çok daha kompleks unsurlar içeriyor.

    Bu doğrultuda önemli geliştirmeler yapmak durumunda olan tarayıcılara da büyük bir görev düşüyor. En çok kullanılan tarayıcılardan Mozilla Firefox ise yeni güncellemelerle birlikte bu karmaşık gerçekliğe daha iyi uyum sağlayacak bir altyapı kurmaya hazırlanıyor. Kar amacı gütmeye bir kuruluş olan Mozilla tarafından yapılan açıklamaya göre Quantum adı verilen bir proje sayesinde 2017'nin sonu itibariyle Firefox'un hızında çarpıcı bir artış yaşanacak.

    Mozilla'nın platform mühendisliğinin başında yer alan isim David Bryant paylaştığı bir blog gönderisinde projeyi şöyle anlatıyor: "Quantum'la birlikte önemli performans kazanımları için çabalıyoruz ve bu sayede kullanıcıların bütün bir web deneyimlerinde daha farklı bir duygu yaratmayı hedefliyoruz. Bu yenilikle birlikte sayfalar daha hızlı yüklenecek ve sayfa üzerindeki kaydırma işlemi çok daha yumuşak olacak. Animasyonlar ve interaktif uygulamalar anlık olarak karşılık verecek ve daha istikrarlı kare hızlarıyla birlikte çok daha yoğun içeriklere ulaşmak mümkün olacak. Ayrıca kullanıcılar için en önemli olan içerikler de en yüksek önceliği alacak ve işlemci gücüne; ona en çok ihtiyacınız olan yerde odaklanılacak."

    Mozilla her ne kadar bu büyük değişiklikler için önümüzdeki yılın sonunu işaret etse de bu doğrultuda ilk güncellemelerin 2017'nin ilk yarısında sunulmaya başlayacağı belirtiliyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title