Haberler

    Elon Musk, Küresel Otomobil Sektörünün En Eski CEO'su Oldu

    Tesla Motors'un otomobil sektörüne pek çok yenilik kattığı yadsınamaz bir gerçek. Elektrikli motorları ve otomotik pilotlarıyla dikkat çeken, araçlarını satıldıktan sonra bile güncelleştirmeye devam eden bu şirketin arkasında ise Elon Musk bulunuyor. Musk, 2008 yılından beri Tesla Motors'un CEO'luk görevini sürdürüyor.

    Elon Musk artık, küresel otomobil sektörünün en eski CEO'su olma unvanına sahip. Musk, bu görevi uzunca bir süre daha sürdüreceğe benziyor.

    Musk bu unvana, 2006 yılından beri CEO'luk görevini yürüten ve Mercedes-Benz'in başında olan isim Dieter Zetsche'nin emekliye ayrılmasının ardından sahip oldu.

    2019 yılında otomobil sektörünün pek çok CEO'su görevlerini bıraktı. Görevlerini bırakan CEO'lar arasında Osamu Masuko (Mitsubishi), Carlos Ghosn (Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance) ve Harald Kruger (BMW) gibi isimler bulunuyor. Bu görev bırakmaların nedenleri genel anlamda finansal olarak göze çarpıyorlar ancak Musk, bu konuda da şirketi sürekli olarak ileri taşıyor. Tesla Motors'un 2019'un ikinci çeyreğinde hem satış hem de üretim rekorları kırmasının altında yatan sebebin Elon Musk olduğu düşünülüyor.

    Elon Musk'ın CEO'luk görevine en yakın isimse Akio Toyoda. İsminden de anlaşılacağı gibi Toyota'nın CEO'luk görevini 2009 yılından beri sürdüren Akio Toyoda, şirketin kurucusu olan Kiichiro Toyoda'nın torunu. Akio Toyoda, şirketin CEO'luk görevini başarıyla sürdürüyor ve en azından şimdilik görevi bırakacağa benzemiyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Elon Musk CEO Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title