Haberler

    Chromium Tabanlı Microsoft Edge'den Efsane 4k Hamlesi: Chrome Tahtından mı Oluyor?

    Uzun zamandır ilgilerin odağında olan Chromium Tabanlı Microsoft Edge, Netflix'i 4K çözünürlükte destekleyecek.

    Uzun zamandır beklenen ve yaptıkları çıkışlarla dikkatleri üzerine çeken Microsoft ekibi, Edge'in Chromium tabanlı olacağını duyurmuştu. Uygulamanın sızdırılan son sürümünde ise Chromium tabanını kullanan diğer tarayıcıların aksine Netflix'i 4K çözünürlükte destekleyeceği ortaya çıktı. Chromium tabanlı Microsoft Edge hem PlayReady hem de Widevine DRM teknolojilerini destekleyecek. Microsoft Edge sadece Windows değil macOS gibi sistem platformlarına da sürülecek. Ancak buradaki önemli detay, PlayReady özelliğinin sadece Microsoft Windows 10 kullanıcılarına özel olarak sunulması.

    Buradan anlaşılacağı üzere Microsoft akıllıca bir hamle ile Netflix'in 4K çözünürlüğünü sadece Microsoft Windows 10 kullanıcılarına sunacak. Bilindiği üzere Netflix, Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında çözünürlüğü 720p sınırlamış durumda. Buna rağmen kullanıcılar üçüncü parti yazılımlar kullanarak 1080p çözünürlüğüne erişebiliyorlar.

    Chromium tabanlı Microsoft Edge'in şu an için bir rakibi yok. Ancak alternatif olarak Microsoft Mağazasında bulunan Netflix uygulaması kullanılarak 4K çözünürlük elde edilebilir.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Microsoft Chrome Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title