Haberler

    Apple'ın 1 yılı böyle geçti!

    Apple 2012 yılında çok şey yaşadı. Ama yaşanan bu 5 olay; hepsini unutturacak kadar büyük oldu!

    Apple'ın önceki yıllara göre 2012'de önemli değişiklikler yaşadığını söylemek mümkün. Tim Cook'un liderliğindeki teknoloji devi, geçtiğimiz aylarda birçok yeni ürünle karşımıza çıktı. Peki Kaliforniya merkezli Apple'ın 2012'de başından geçen en önemli anlar hangileriydi?

    1. Apple - Samsung patent savaşları: Apple 2011'de Samsung'u dava etmiş, davalar 2012'de Kuzey Kaliforniya mahkemesinde görülmeye başlanmıştı. 3 hafta süren duruşmada çeşitli iPhone ve iPad prototipleri, şirket içi yazışmalar ve sunumlar ortaya çıkmıştı. Dava, Apple'ın lehine sonuçlanmış, jüri nereyse Apple'ın tüm iddialarını desteklemişti.

    2. Çin'deki durumu: Apple, 2012'nin başında ilk kez tedarikçilerinin tam bir listesini yayınlamış, bunun yanında Fair Labor Association'a katılarak tedarikçilerini ve üretim fabrikalarını denetlemeye başlamıştı. Ancak The New York Times'ın ortaya çıkardığı raporlar, olumlu havayı bozmaya yetti. Cook, şirket içinde yaptığı açıklamalarda "dünya çapındaki tüm çalışanlarını düşündüklerini" söyledi, bunun yanında Goldman Sachs'ın düzenlediği bir teknoloji konferansında açıklamalarını tekrarladı. Daha sonra Çin'e yolculuğa çıkan Cook, Foxconn'daki işçilerle beraber fotoğraf çektirdi.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Kaliforniya Tim Cook Samsung Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title