Haberler

Apple'dan işlemci atağı! A17 Bionic performansı sızdırıldı

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde bazı detayları ortaya çıkan Apple A17 Bionic işlemcinin performans verileri sızdırıldı.

TSMC'nin 3nm teknolojisiyle üretilecek Apple A17 Bionic işlemci ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bir analist, Apple A17 Bionic işlemcinin performans skorunu sızdırdı.

Apple, A17 Bionic performansı beklentileri karşılayacak

A16 Bionic işlemci, her ne kadar daha iyi bir performans ile karşımıza çıksa da selefine kıyasla küçük iyileştirmelere sahip. Analistler, bu durumu iPhone 14 satışlarının iPhone 13 ailesine kıyasla daha düşük olmasının en büyük sebeplerinden biri olarak görüyor.

Sızdırılan bilgilere göre Apple, yeni geliştirdiği A17 Bionic işlemci ile performansını ikiye katlayacak. GeekBench skoru sızdırılan işlemci, tekli çekirdek testlerinde 3.986 puana ulaşmayı başardı. A16 Bionic işlemciye kıyasla tekli çekirdek performansında yüzde 60 artış gösteren A17 Bionic, beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Apple, iPhone satın alımları için yeni bir yol daha sunacak!

İşlemcinin çoklu çekirdek performansı ise 8.841 olarak paylaşıldı. A17 Bionic, çoklu çekirdek skorunda selefine göre yüzde 43 performans iyileştirmesiyle karşımıza çıkıyor.

Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile kıyaslanan A17 Bionic, rakiplerine fark atmayı başardı. Snapdragon 8 Gen 2 modelinin GeekBench 6'daki tekli çekirdek skoru 1.953, çoklu çekirdek skoru ise 5.449 olduğunu belirtmekte fayda var.

TSMC'nin resmi verilerine göre, 3nm işleminin mantık yoğunluğu ve hızı, 5nm işlemine göre sırasıyla yüzde 70 ve yüzde 15 arttı. Bununla birlikte, güç tüketiminde de yüzde 25 ila 30 oranında düşüş mevcut.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title