Haberler

AMD, sonunda Intel'i geçecek mobil işlemciyi yapmış olabilir!

Güncelleme:

AMD tarafından geliştirilen Ryzen 9 7945HX isimli mobil işlemci bugün Geekbench 5 performans testinde görüldü.

AMD tarafından geliştirilen amiral gemisi sınıfı yeni mobil işlemci Ryzen 9 7945HX, bugün performans testlerinde görüldü. Sonuçlara baktığımızda AMD'nin nihayet Intel ile kafa kafaya gelecek bir yonga setini ortaya koyduğunu görüyoruz.

AMD Ryzen 9 7945HX performans testinde

AMD, Zen 4 mimarisi ile geliştirilen mobil işlemcilerini ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında CES23 teknoloji fuarında tanıttı. Bu çipler artık yavaş yavaş dizüstü bilgisayarlarda kendine yer bulmaya başlıyor. İlk olarak Ryzen 9 7845HX'in performans testlerini gördük. Bugün de Ryzen 9 7945HX Geekbench 5'te boy gösterdi.

16 çekirdek ve 32 iş parçacığından oluşan bu işlemci AMD'nin Dragon Range isimli oyun odaklı serisine ait. Yapılan testlerde 55W güç tüketirken 5.4 GHz'ye ulaştığı gözlemleniyor. Fakat 75W'a kadar çıkabileceğini söyleyelim. Bu noktada kullanacakları termal çözümlerle işlemciye yön vermek bilgisayar üreticilerinin elinde.

AMD Ryzen 9 7900, overclock ile rekor performans artışı sağladı!

Test sonuçlarına geçmeden önce kullanılan sistemden bahsedelim. Her ne kadar tüm detayları bilinmiyor olsa da sonuçlaırn Asus ROG Zephyrus Duo 16 isimli dizüstü bilgisayara ait olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca amiral gemisi bir NVIDIA ekran kartına sahip olduğu ve 32 GB DDR5 RAM kullandığı biliniyor.

Sonuçlara baktığımızda ise tek çekirdekte 2 bin 127 puan aldığını görüyoruz. 16 çekirdeğin tamamını dahil ettiğimizde ise 19 bin 403 puanlık bir çoklu çekirdek test skoruna ulaşıyor. Her ne kadar Intel tarafındaki rakibi Core i9-13980HX'i geçememiş olsa da oldukça yakınına gelmeyi başardığını söyleyebiliriz.

Buna ek olarak ilgi çeken bir diğer detay ise masaüstü tarafındaki rakibi oldu. 55W güç tüketen Ryzen 9 7945HX, 170W TDP'ye sahip olan Ryzen 9 7900X'e oldukça yakın sonuçlar ortaya koydu. Bu da mobil taraftaki gerçek gelişmeyi ortaya çıkarıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Advanced Micro Devices Intel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title