Haberler

2023 Zhongguancun Forumu'nda Yeni Enerjili Araçlar ve Teknolojiler Sergileniyor

Güncelleme:

Beijing'de düzenlenen 2023 Zhongguancun Forumu'nda temiz enerji çözümlerinden kuantum hesaplama bulut platformlarına kadar birçok yeni teknoloji sergileniyor. Forumda otonom araçlar, hidrojen yakıt hücreleri ve fütüristik sürücü bölümleri de dikkat çekiyor.

ANONS (İngilizce): ZHENG XİN, Xinhua muhabiri:

"Beijing'de devam eden 2023 Zhongguancun Forumu, bilim ve teknoloji sektörlerindeki başarılara ve gelişim trendlerine kapı aralıyor. Bugün sergilenen yeni enerjili araçlar ve konsept otomobillere göz atarak teknolojinin ulaşımda daha yeşil bir geleceğe nasıl güç vereceğini keşfetmeye çalışacağız."

Forumda temiz enerji çözümlerinden kuantum hesaplama bulut platformlarına uzanan bir dizi en yeni teknoloji sergileniyor.

Bu fuarda otonom bir araçtan şişelenmiş su satın almanın farklı bir yolu da bulunabilir.

SES 1 (Çince): LİU MİNGMİN, Neolix Teknoloji Limited Şirketi Pazarlamadan Sorumlu Başkanı:

"2,4 metreküp yük kapasitesine sahip bu model, tek şarjla 200 kilometre yol gidebiliyor. Bu modele dünyada 40'tan fazla kentte metrolarda, ofis binalarında ve kamusal alanlarda rastlanabilir. Sunduğu hizmetlere çevrenizdeki yerlerden ulaşabilirsiniz. Gelecekte insan-makine işbirliğiyle kuryelerin iş yükünü kademeli olarak azaltmayı ve teslimat sektörünü daha az emek yoğun hale getirmeyi umuyoruz. Şu anda günlük 500 ila 800 teslimat gerçekleştiren kuryelerin otonom araçlar yardımıyla günde 1.000 teslimat yapabilmesini bekliyoruz.

Bu yılki fuarda yeni enerjili araçların ön plana çıkmasıyla hidrojen yakıt hücreleri de odak noktası haline geldi.

SES 2 (Çince): PİAO XUNZHE, Hyundai Motor Grubu (Çin) Sektör İşbirliği Departmanı Başkanı:

"Hyundai Motor Grubu ilk defa bu yıl Zhongguancun Forumu'na katılıyor. Çin karbondioksit emisyonlarını en üst düzeye çıkarmayı ve gelecekte karbon nötr olmayı hedeflerken, düşük karbonlu ve yeşil kalkınma, otomotiv sektörünün dönüşümüne yol göstermeye başladı. Günümüzde hidrojen yakıt hücresi teknolojisi, tüm dünyada en yeni sektör haline geldi. Hyundai Motor Grubu, yurtdışındaki ilk hidrojen yakıt hücresi üretim üssünü Çin'de kurmayı tercih ederek Çin pazarına olan güvenini ortaya koymuştur."

Bir kokpitte piyano çalmanın neye benzediğini hayal edebilir misiniz? İşte Çinli otomobil üreticisi Hongqi bunu gerçekleştirmeyi başardı.

SES 3 (Çince): WANG JİAHE, Çin FAW Grubu Limited Şirketi Küresel Ar-Ge Merkezi Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı:

"Bu sürücü bölümü, HQ Akıllı Sistemi (HIS) üzerinde geliştirilen bir konsept. Böyle fütüristik bir sürücü bölümü yaratmak için beş insan duyusu olan görme, duyma, dokunma, koklama ve hissetmeyi bir araya getirdik. Bu kısım, insan-bilgisayar etkileşimi, holografik görüntüleme, el/kol/baş hareketi tanıma ve yüz tanıma gibi teknolojilerden yararlanıyor. Yolcular, elleri ve kolları serbest olduğu için küçük bir akıllı tabletten piyano bile çalabiliyor. Bu tasarımlar, sürüş deneyimini iyileştirip keyif duygusunu artırmanın yanı sıra yolculuğu da daha güvenli hale getiriyor. Teknolojik yenilikler gelecekte yolculuğu daha keyifli getirip insanların hayatlarını kolaylaştırabilir."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beijing'den bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title