Haberler

Teknoloji Tutkunları Teknofest ile Yeni İstanbul Havaalanında Buluşacak, Yarışacak

Türkiye Teknoloji Takımı tarafından organize edilen ve Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliğini taşıyan Teknofest İstanbul, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda düzenlenecek.

Türkiye Teknoloji Takımı tarafından organize edilen ve Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliğini taşıyan Teknofest İstanbul, 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenecek.

Havacılık, uzay teknolojileri, yazılım, robotik kodlama gibi geleceğin akıllı ürünlerini keşf edecek gençleri geliştirmek için Teknofest İstanbul, 29 Ekim'de hizmete açılacak yeni İstanbul Havaalanında gerçekleştirilecek. Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül'de yapılacak festivale 40 noktadan belediye otobüsleri kaldırılacak. Arnavutköy'deki İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenecek festivale girişler ücretsiz olacak.

"Tam bağımsız Türkiye için hayal et, araştır, geliştir, üret"

Teknofest İstanbul, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve aktiviteleri ziyaretçilerine sunacak. Festivalin en önemli bölümünü ise 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturacak. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmeleri desteklenecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yarışmacılara yaklaşık 2 milyon liralık malzeme desteği sağlarken, 2 milyon lira da mükafat koydu. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar "Tam bağımsız Türkiye için hayal et, araştır, geliştir, üret" sloganını seçtiklerini, bugün insansız silahlı hava araçlarını üreten Türkiye'nin gelecekteki yeni beyinlerini bu festival ile gün yüzüne çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Festivale katılım ücretsiz

Festival, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinde önemli rol oynayan kuruluşların destekleriyle düzenleniyor. Teknofest İstanbul'un teknoloji yarışmalarını her kategoriyi kendi üretim alanlarına uygun bir öncü kuruluş destekliyor. Aselsan yazılım, Baykar insansız hava aracı yarışlarını, IGA drone uçuşlarını, isbak, Roketsan Tuzgölün'de 20 kişinin fırlatma onayı aldığı roket müsabakalarını, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK ve TÜRKSAT'da kendileri ile alakalı branşların yarışlarına sponsor oluyor. Katılımın ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini hızlandırmak hedefleniyor. Selçuk Bayrak'tar şu anda Türkiye'den ihracat edilen ürünlerin kilogram fiyatının 1.6 dolar olduğunu, bunun 2023 yılında kilogram başına 4.5 dolarlık seviyeye çıkartılmasına çalıştıklarını sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title