Haberler

Teknoloji Merkezi Tgar Açıldı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (Oecd) Ülkeleri Arasında En Kararlı Büyüyen Ülke Olduğuna Dikkat Çekerek, "Türkiye Teknolkoji İhraç Eder Noktaya Geldi, Ülkeyi Yücelten Kuruluşlarıdır" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında en kararlı büyüyen ülke olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye teknolkoji ihraç eder noktaya geldi, ülkeyi yücelten kuruluşlarıdır" dedi.

5 bin metrekare üzerinde teknoloji marketi kavramını Türkiye'de yaymayı ve geniş ürün yelpazesi ile müşterilere daha çok seçenek sunmayı hedefleyen Teknoloji Garı'nın (TGAR), Beylikdüzü ve Merter'deki mağazaları bugün törenle açıldı. Açılışa, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekilleri, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Ali Coşkun, işadamı Mahmut Küçükdoğan, Vali Muammer Güler kırmızı kurdeliyi keserek TGAR'ın açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan Ali Coşkun, günümüz dünyasında rekabete ayak uydurabilmenin tek yolunun rekabet gücü yüksek ülke olmaktan geçtiğini ifade ederek, "Ülkeyi yücelten kuruluşlarıdır. Biz hükümet olarak özel sektör kalkınma modelini seçmiş bulunmaktayız. Nitekim devlet işletme kurmaktan, ticaretten çekilmekte, özelleştirmeye önem vermektedir. Güven ortamında yeniden ekonomik istikrar sağlanmıştır. Enflasyon tekli rakamlara inmiş bir ortamda kalkınma da yüzde 5-7 seviyelerinde devam etmektedir. Türkiye OECD ülkeleri arasında en kararlı büyüyen ülkedir. Ortadoğu-Kafkaslar-Balkanlar üçgeninde cazibe adası haline gelerek, yatırım ülkesi haline gelmiştir. Hükümet olarak, teknoloji öncülüğünde rekabet gücünü artırmaya son derece önem veriyoruz. 22 üniversitede teknoloji geliştirme bölgeleri kurduk. Ve Türkiye teknoloji ihraç etmeye başladı. Şu anda 85 milyar dolarlık ihracatın yüzde 90'ı sanayi ürünüdür. Demek ki rekabet edebilir sanayi yapısını kazanmış durumdayız. Bunun mutlak surette inovasyon denen yenilikçi AR-GE çalışmalarıyla desteklenmesi lazım. KOBİ' lerin bulunduğu yerlerde 20 yerde teknoloji merkezleri kurduk. Eğer talep olmazsa teknoloji üretme hevesi de ortadan kalkar. Talebin doğması için halkın teknolojiyle bütünleşmesi gerekiyor. İşte halkın teknolojiyle buluştuğu yerler de bu tür mağazalardır" dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler de yaptığı konuşmada, bugün açılan teknoloji mağazasının aslında Anadolu sermayesinin kalitesini ve geldiği noktayı göstermesi bakımından son derece önemli olduğunu söyledi.

5 milyon EURO'luk yatırımla TGAR'ı açan işadamı Mahmut Küçükdoğan da, çocukluğundan beri tekstil sektörü içinde bulunduğunu, ancak yeni gelişen trendleri izleyerek bu doğrultuda yatırımlarına yön verdiklerini söyledi. TGAR Yönetim Kurulu Başkanı Küçükdoğan, "Son 5-6 yıldır gelişen dünyadaki ticareti izledim. Gördüm ki bilişim sektörü çok hızlı yol alıyor. Biz de ticaretin içindeki insanlar olarak bu sektörün içinde mutlaka yer almamız gerektiğine karar verdik. Aslında biz bu yatırımı 1998 yılında yapacaktık. Maalesef o yıllarda Türkiye ekonomik açıdan çok kötü bir dönem yaşadı. Nasip bugüneymiş. Şimdi 2 mağazamız var. Yakında bu sayı 25'e çıkacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Coşkun ve beraberindekiler teknoloji merkezini gezdi. Açılışı yapılan TGAR Teknoloji Alışveriş Merkezi, 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kuruldu. TGAR Alışveriş Merkezi'yle artık ezbere cam fanus içinde alışveriş yapma özelliğini ortadan kaldırmış oldu. TGAR Alışveriş Merkezi'nin en önemli özelliklerinden biri de müşterilerin ürünleri denemeleri için demo odaları tasarlandı. Bu odalarda müşteriler ürünleri bire bir deneyebilecekler.

(AY-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title