Haberler

Teknoloji Dünyasında Bugün Neler Oldu? 16 Ağustos

Teknoloji dünyasında neler oldu, neler olacak?

Teknoloji dünyasında neler oldu, neler olacak? Geçmiş her zaman geleceğin aynasıdır ve biz de bunu kanıtlamak adına yepyeni bir içeriği sizlere sunuyoruz. Bundan böyle her gün sizlerle teknoloji dünyasını baz alarak, Tarihte Bugün tadında bir köşe hazırlıyoruz.

Teknoloji dünyasında bugün 16 Ağustos

O zaman gelin hep beraber tarihteki bugün köşemizde, 16 Ağustos"ta yaşanmış gelişmelere bakalım.

İlk telgraf görüşmesi

13 Ağustos"ta Amerika ile Avrupa arasındaki ilk iletişim kuruldu. Bundan 3 gün sonra ise ABD Başkanı James Buchanan, ilk okyanus aşırı telgraf görüşmesinin açılışını İngiltere Kraliçesi ile yapalı 159 yıl oldu.

En hızlı insan

Joseph Kittinger, New Mexico"da yaklaşık 31.330 m yüksekteki bir balondan paraşütle atladı ve 3 rekor kırdı.

Joseph bugüne dek kırılamayan üç rekor olan, yüksekten atlama, serbest düşüş, ve en hızlı insan rekorunu kıralı 57 yıl oldu.

Çizgi filmde ses devrimi yapıldı

Çizgi filmler nesillerdir gerek siyah-beyaz, gerek sesli sessiz her çocuğun hayatının bir parçası olmuştur. İlk renkli ve aynı zamanda da sesli çizgi film olan Fiddlesticks ise Ub Iwerks tarafından yapılalı 87 yıl oldu.

Alman Junkers ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Junkers Ju 1945 ile 1955 yılları arasında Nazi Almanya"sı tarafından kargo uçağı olarak çokça kullanılmış, birçok savaş filmine sahne olmuştur. Özelikle 2. Dünya savaşında erzak taşımak için kullanılmıştır.

2. Dünya savaşının en yaygın kullanılan uçaklarından biri olan Junkers Ju, ilk uçuşunu gerçekleştireli 73 yıl oldu.

Bernoulli yaşamını yitirdi

Jacop Bernoulli, Bernoulli ailesinin ünlü matematikçilerinden biridir. Dönemin tanınmış kişilerinden biri olan Bernoulli aynı zamanda Newton ve Leibniz in arkadaşıdır.

Ünlü İsveç matematikçi Jacop Bernoulli hayatını kaybedeli 312 yıl oldu.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title