Haberler

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam, MŞÜ'lülerle Buluştu

Güncelleme:

Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam, Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' etkinliği kapsamında öğrencilerle buluştu.

Eskişehir spor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

MŞÜ ve Türkiye Futbol Federasyonu MuşTemsilciliğinin davetlisi olarak kente gelen teknik direktör Sağlam, Vali Büyükersoy'u ziyaret ettikten sonra MŞÜ'de düzenlenen söyleşiye katıldı.

Futbolda şiddet, spor ve eğitim konularında bilgi veren Sağlam, bir futbol maçı öncesinde takım yönetimi ve hocasının yaptığı açıklamaların önemli olduğunu belirterek, bu açıklamaların hem futbolcu hem de taraftar üzerinde etki yarattığını belirtti.

Sporun gerçek amacının ön plana çıkması için futbolcuların, yönetimin ve taraftarın birleştirici olması gerektiğini anlatan Sağlam, "Yaklaşık 25 yıllık profesyonel futbol hayatım var. Şunu söylemek istiyorum, kazanan da kaybeden de saygı ve hoşgörü çerçevesinde davranış sergilemeli. Kazanan için mutluluk verici olan bir durum kaybeden için dünyanın sonu olmamalı" dedi.

Sağlam, sporda altyapının önemli olduğuna değinerek, yöneticilerin özellikle altyapıdaki gençlerin eğitimiyle ilgilenmesi gerektiğini ifade etti.

"Eğitimde başarılı olmayan bir çocuk sporda da başarılı olamaz" diyen Sağlam, sporun ve sporcunun eğitimden soyutlanmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Sağlam, okul ile sporun belirli bir döneme kadar bir arada olması gerektiğini bildirerek, "Eğitimin spora katkısı çok fazla. Sporun da eğitimi ilerletmesi gibi bir durum söz konusu. Herkesin mutlaka spor yapması ve kendilerini spordan soyutlamaması gerekir" diye konuştu.

Soruların cevaplandırılmasının ardından sona eren söyleşiye Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, rektör yardımcıları, kurum amirleri, öğretim görevlileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Spor

Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor Muş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title