Haberler

Teknik Direktör Kıyımı Sürüyor

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 8 takım teknik direktör değişikliğine gitti.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 8 takım teknik direktör değişikliğine gitti. En ilginç veda ise Bursaspor'un başında 4 yıl kalarak unutulmaz başarılar yaşatan Ertuğrul Sağlam'ın oldu.

Türk futbolunda her yıl olduğu gibi, teknik direktör konusundaki istikrar problemi bu sene de devam etti. Süper Lig'in adeta klasiği haline gelen teknik direktör değişimine bu sezonun 19. haftasında 8 takım dahil oldu.

İLK AYRILAN METİN DİYADİN OLDU

Spor Toto Süper Lig'de teknik direktörü ile yollarını ayıran ilk takım İstanbul ekibi Kasımpaşa oldu. Lacivert-beyazlı takımı, Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e çıkararak yıldız oyuncuları transfer eden Kasımpaşa'da, teknik direktör Metin Diyadin ile 5. haftadaki Sivasspor yenilgisinin ardından yollar ayrıldı. Metin Diyadin'in ardından ayrılan isim ise 7. haftada Kayserispor Teknik Direktörü Shota Arveladze oldu. Gençlerbirliği'ne 4-0 yenilen Kayserispor'da başarılı çalıştırıcı Shota 1 Ekim'de istifa etti.

Shota Arvelazde iki haftalık dinlenmenin ardından Kasımpaşa ile sözleşme imzaladı.

BÜLENT UYGUN 7 HAFTA DURABİLDİ

Bank Asya 1. Lig 2011-2012 sezonunun son haftalarında Elazığspor ile anlaşan Bülent Uygun da Süper Lig'de sadece 7 hafta kaldı. Sivasspor ile yaşadığı başarıların ardından düşüşe geçen Bülent Uygun, takımının Medical Park Antalyaspor'a 4-0 mağlup olmasıyla kulübünden ayrıldı. Bülent Uygun'un ardından ise tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, Sanica Boru Elazığspor'un başına getirildi.

PORTEKİZLİ TÜRKİYE'DE TUTUNAMADI

Renkli kişiliği ile tanınan Carlos Carvalhal da, teknik direktör kıyımından nasibini alan çalıştırıcılar arasında yer aldı. Beşiktaş'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile anlaşan Portekizli teknik adam, takımın kötü günler geçirmesinin ardından 12 Kasım'da görevinden ayrıldı. Carvalhal'i sırasıyla Mersin İdmanyurdu'nda Nurullah Sağlam, Trabzonspor'da Şenol Güneş ve Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam takip etti.

EN ÇOK ŞAŞIRTAN ERTUĞRUL SAĞLAM OLDU

Spor kamuoyunun en çok şaşırtan ayrılık ise Ertuğrul Sağlam'ın istifası oldu. Sağlam, 4 yıl boyuncu unutulmaz başarılara imza attığı Bursaspor'dan hafta içinde istifa etti. Bursaspor'a tarihinde ilk şampiyonluk sevincini yaşatan Ertuğrul Sağlam, 4-1'lik İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisinin ardından yeşil-beyazlı kulüp ile yollarını ayırdı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in istifası da kamuoyunda geniş yer aldı. Sanica Boru Elazığspor yenilgisinin ardından 19. haftada takımdan ayrılan Şenol Güneş'in yerine Tolunay Kafkas getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ertuğrul Sağlam Bülent Uygun Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title