Haberler

Tekneyle Dünyayı Dolaşıyorlar

'Yosun' Adlı Tekneyle Çıktıkları Dünya Turunda Marmaris Limanına Demirleyen Tonguç-neslihan Tokol Çifti, Yolculuklarına 1 Yıl Ara Verdi.

'Yosun' adlı tekneyle çıktıkları dünya turunda Marmaris limanına demirleyen Tonguç-Neslihan Tokol çifti, yolculuklarına 1 yıl ara verdi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Tonguç Tokol (42) ile aynı üniversitenin Grafik Sanatlar Bölümü'nden mezun, baskı resim sanatçısı eşi Neslihan Yeşim Tokol'un (33) dünya turu Ağustos 2002'de başladı. Şimdiye kadar 7500 deniz mili yol kat eden çift, yolculuklarına 1 yıl ara verdi.

Tonguç Tokol, "Küçük bir tekneyle dünya seyahatine çıktık. Sürekli değişik limanlara uğramak, yeni insanlarla tanışmak bambaşka bir haz verdi. Değişik kültürlerle karşılaştık. En çok Kızıldeniz'i geçerken zorlandık. Yemen civarında korsan riski bile var. Biz karşılaşmadık ama karşılaşanlardan bir Alman teknesinin korsanlara yakalandığını biliyoruz, hatta çatışmaya bile girmişler. Şimdiye kadar 7500 mil yol yaptık. Seneye teknenin bakımı ve biz dinlendikten sonra yolumuza kaldığımız yerden devam ederek, başlangıç noktamız olan Pasifik Okyanusu'ndaki Bora Bora Adası'na doğru hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

En çok 13 ve 14 yaşlarındaki Deniz ve Elif isimli çocuklarını özlediklerini belirten çift, limana yanaşmadan önce Marmaris koyunu dolaşarak özlem giderdi.

(CG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title