Haberler

Tekneye Çıkan Akdeniz Foku Şaşırttı

Güncelleme:

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Özder Kaptan" isimli teknenin sahipleri, tekne içinde yatan Akdeniz fokunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kuşadası ilçesinde yat limanındaki tekneye çıkan Akdeniz foku, çevredekilerin ilgisini çekti.

TEKNE SAHİPLERİ ŞAŞTI KALDI

İlçedeki yat limanında bağlı bulunan "Özder Kaptan" isimli tekneye gelen sahipleri, teknenin içinde Akdeniz fokunun yattığını görünce durumu yetkililere bildirdi. Limana gelen Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD), AKUT ve Su Altı Araştırmaları Derneği ile Akdeniz Foku Araştırma Kurumu yetkilileri teknede incelemede bulundu.

VATANDAŞLAR TELEFONLARINA SARILDI

Foku gören ilçe sakinleri de cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti. Yetkililerin incelemesinin ardında fok, açık denize çıkarılarak, yuvalandığı bölgeye salındı.

"BÖLGEDE 3 FOK DAHA BULUNYOR"

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı açıklamada bölgede 3 fok olduğunu tahmin ettiklerini, fokun tekneye nasıl ve neden çıktığının belli olmadığını söyledi. Sürücü, "Özellikle Kuşadası doğal botanik park dediğimiz alanın altında bunların yuvaları var. Bugüne kadar hiçbir ilgili kuruma bunu anlatamamıştık. Bugün ortaya çıkan fok Kuşadası'nda bir fok olduğunu ve gerçeği anlatıyor. Kuşadası Setur Marina'nın içerisine gelen fok, bir süre yüzdükten sonra yat limanında bağlı bulunan bir teknenin içerisine çıktı" dedi

"SOĞUK HAVA ŞARTLARI ANNELERİNDEN KOPARDI"

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Kurumu Ozan Veryeri de özellikle kış döneminde yavru Akdeniz foklarının soğuk hava şartları nedeniyle annelerinden koptuğunu söyledi.

Veryeri, teknedeki fokun 1 yaşından büyük olduğunu belirterek, "Fokun sağlık durumunda bir terslik tespit edilemediği için doğal ortamına salmak üzere harekete geçtik. Biz bu ve buna benzer durumları izleme kararı almış bir derneğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Bahattin Sürücü Kuşadası Akdeniz Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (4)

atilla:

fok baliklari insanlari sever

2
1
yanıtYanıtla
jon:

Akdeniz koku değildir o akdeniz koku olsa duramazsın

0
1
yanıtYanıtla
garibanoğluMobil-ANDROID:

fok balıkları çok yalnız derneği eş başkanı kayıncosuyum memur bey sizi sürerim akıllı olun

0
0
yanıtYanıtla
türkMobil-ANDROID:

Ne kokusu lan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title