Haberler

Teknelerin Zahmetli Yolculuğu

Muğla'nın Bodrum İlçesi İçmeler Beldesindeki Tersanelerde İnşa Edilen Tekneler, Yolun Bozuk Olması, Elektrik Direkleri ve Telefon Telleri Nedeniyle Kıyıya Güçlükle Taşınıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesi İçmeler beldesindeki tersanelerde inşa edilen tekneler, yolun bozuk olması, elektrik direkleri ve telefon telleri nedeniyle kıyıya güçlükle taşınıyor.

İçmeler beldesinde bulunan tersanelerde her yıl yaklaşık 20 tekne inşa ediliyor. Deniz kıyısına yakın olan tersanelerde inşa edilen teknelerin denize indirilmesinde problem yaşanmazken, kıyıya uzak olan tersanelerde inşa edilen tekneler güçlükle kıyıya getiriliyor. Yolun bozuk olması, elektrik direkleri ve telefon telleri nedeniyle tekneler, 800 metrelik mesafeyi yaklaşık 3 günde kat ediyor. Yat İmalatçıları Birliği Başkanı Yılmaz Din, yaşanan sorunlarla ilgili olarak yaklaşık 15 yıldır değişik mercilere başvurduklarını ifade etti. Buradaki tersanelerde her yıl yaklaşık 20 teknenin inşa edildiğini belirten Din, "Her tekne denize indirilirken bir takım zorluklar yaşanıyor. Ancak kıyıya uzak olan tersanelerde inşa edilen tekneler elektrik telleri ve altyapı nedeniyle daha zor taşınıyor. Her tekne taşınışında belirli bölgelerin elektrikleri kesiliyor. Ben sorunun giderilmesi ve elektrik tellerinin yeraltına alınması için 4-5 tane dilekçe verdim. Ankara'ya kadar gittim, ancak henüz bir sonuç alamadık" dedi.

Blue Point Yatçılık firmasına ait "Papa Joe" isimli guletin kaptanı Murat Yılmaz ise, teknenin tersaneden kıyıya taşınması işinin yaklaşık 3 gün sürdüğünü ifade ederek, "Teknemiz iç donanımının hazırlanması için kıyıdaki bir tersaneye taşınıyor. Ancak taşıma işlemi oldukça zorlu geçti. Teller nedeniyle iş oldukça yavaşladı" diye konuştu.

(FH-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title