Haberler

Ali Şen Kız Kuran Kursu Törenle Açıldı

Güncelleme:

Tekman'da yapımı tamamlanan Ali Şen Kız Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Tekman'da yapımı tamamlanan Ali Şen Kız Kuran Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Törene Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Adnan Yılmaz,Cengiz Yavilioğlu,Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hasan Çınar ile vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Törende Kuran ziyafeti bölümünde yağmurun aniden başlaması, küçük çaplı şaşkınlık yaratırken, proğram kaldığı yerden devam etti.

Kuranı öğrenmek ve öğretmenin çok önemli bir hizmet olduğunu söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 'evlatlarımızı yetiştirmede hepimize çok önemli görevler düşüyor.Yarını düşündüğümüzde mutlaka evlatlarımızı hayırlı işlerle yetiştirmemiz lazım.Burada yapılan hizmet büyük hayırlı bir hizmettir.Bizlerde bu hizmette üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz "dedi.

Törene katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da" Kuran bizim için adalet, kardeşlik, merhamet sevgi, saygı kitabıdır. Kuran eşitliğin, birlikte yaşamanın kılavuzudur. Kuranı hayatımıza taşıyacak şekilde okuyup yaşatırsak bu büyük hizmetler sadece kuran lafzıyla kalmaz, gerçek amacına ulaşmış olur 'dedi.

Bölgenin tarih boyunca kuran eğitimine çok büyük ehemmiyet veren bir yer olduğunu söyleyen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ' da yaptığı konuşmada' Kuranının hayatımızda ki yerini, kuran eğitiminin ne kadar önemli olduğu herkes iyi biliyor.Kuranı öğrenmek öğretmek için yapılan işlerin önemine baktığınız zaman daha da büyük bir ehemmiyet kazanıyor. Bu yönde bölgemizde hayırlı işlerde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz' dedi.

Birliğimizin, Beraberliğimizin Terk Harcı İslam Dinidir.

'Kardeşliğin dostluğun ve de her şeyden önce binyıllardır bizi bir araya getiren terk harç İslam' dır' diyen, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ta yaptığı konuşmada,"bu harcın devam etmesi yaşayabilmesi ve bu harcın güçlü kalması içinde mutlaka kuran öğrenmek ve öğretmek gerekir" dedi.

Vali Altıparmak,"çocuklarımızı bu eğitim sürecinden geçirmemiz gerekiyor. Aksi taktirde bunun vebalini hiçbirimiz ödeyemeyiz. Madem ki İslam gibi büyük bir dinin mensuplarıyız, bunu her halimizle her tavrımızla her şekilde yaşantımızda sürdürmeli ve göstermeliyiz "diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iş adamı Ali Şeker'e yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Altıparmak tarafından plaket verildi.

Ali Şeker Yatılı Kız Kuran Kursu, açılış kurdelasi Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Ak Parti Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından kesilerek hizmete açıldı.

Tekman'lı iş adamı Ali Şeker tarafından Tekman İlçe merkezinde yaptırılan Yatılı Kız Kuran Kursunda 100 Kız öğrenciye Kuran Eğitimi verilecek. Tekman İlçesinde ve köylerinde toplam 26 Kuran Kursu bulunurken, bunlardan bu gün açılan Yatılı Kız Kuran Kursu ile beraber 10 Kuran Kursu iş adamı Ali Şeker tarafından yaptırıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Şen Erzurum Tekman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title