Haberler

Tekkeköy'den Mahkumlara Kitap

Tekkeköy Belediyesi ile Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde yürütülen ‘1 Kitap 1 Hayat projesi’ kapsamında Bafra T Tipi Cezaevi kütüphanesine yüzlerce kitap bağışı yapıldı.

Tekkeköy Belediyesi ile Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde yürütülen '1 Kitap 1 Hayat projesi' kapsamında Bafra T Tipi Cezaevi kütüphanesine yüzlerce kitap bağışı yapıldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Kütüphanesi işbirliğinde başlatılan '1 Kitap 1 Hayat Projesi' basın yayın organları vasıtasıyla ilçe sınırlarının dışına taştı. Herkesin ve her öğrencinin kitap okumasını sağlamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Tekkeköy'de eğitim öğretim gören tüm öğrencilere kitap hediye edildi. Projeyi öğrenen Bafra T tipi Cezaevi'ndeki mahkumlar belediye ve İlçe Halk Kütüphanesi ile iletişime geçerek cezaevi kütüphanesine kitap bağışı yapılması talebinde bulundular. Mahkumların talebi Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından anında karşılanarak cezaevi kütüphanesine yüzlerce kitap bağışlandı.

'1 Kitap 1 Hayat Projesi' ilçe sınırlarını aştı

'1 Kitap 1 Hayat projesinin' artık ilçe sınırları dışarısına çıktığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Herkesin bir kitabı olsun ve herkes kitap okusun düşüncesi çerçevesinde başlattığımız projemiz artık meyvelerini vermeye başladı. İlçe Halk Kütüphanemiz ile işbirliği içinde kütüphanedeki tüm kitapları talep eden herkesin ayağına götürüyoruz. Ayrıca halk kütüphanesinden herkesin daha iyi yararlanması ve ödünç kitap almaları konusunda yönlendirmeler yapıyoruz. 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılında tüm okullarımızı tek tek ziyaret ederek tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. Kendi kitabını okuyan öğrenci arkadaşı ile kitabını değişerek daha fazla kitap okuma imkanı sunduk. Projemiz artık ilçemiz sınırlarını aştı. Bafra T Tipi Cezaevi'ndeki kader mahkumları projemizi görmüş ve bizden kitap isteğinde bulunmuşlar. Biz de onların isteğini geri çevirmeyip cezaevi kütüphanesine kitap bağışında bulunduk. Yine Eğitim Kültür Sağlık Merkezimizin birinci katının tamamını İlçe Halk Kütüphanesine tahsis ediyoruz. Bu kat okuma salonları, bilgisayar sınıfı, çalışma sınıfları, cep sineması gibi daha birçok etkinlik alanına sahip olan örnek bir halk kütüphanesine dönüşecek. Resmi yazışmalarımız ve tahsis işlemlerimizin sonuna geldik. Bir dahaki yıl halk kütüphanemiz daha güzel ve daha fazla imkan sunacak şekilde ilçemize hizmet edecek" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Tekkeköy Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title