Haberler

Tekkeköy Belediyesinden Beton Yol Atağı

Tekkeköy Belediyesinden beton yol atağıSAMSUN - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, asfalta göre daha düşük maliyetli ve uzun ömürlü olan beton yola ağırlık verdiklerini söyledi.

Tekkeköy Belediyesinden beton yol atağı

SAMSUN - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, asfalta göre daha düşük maliyetli ve uzun ömürlü olan beton yola ağırlık verdiklerini söyledi.

Beton yol çalışmaları ile ilçede uzun ömürlü ve düşük maliyetli yollar yapıldığına dikkat çeken Başkan Hasan Togar, "Avrupa ülkelerinde yıllardır beton kaplamalı yollar yapılıp kullanılıyor. Ülkemizde de son yıllarda beton yollar yaygınlaşmaya başladı. Biz de ilçemizde iki yıldır beton yol çalışmalarına ağırlık verdik. Özellikle beton yollar diğer yollara kıyasla malzemesinin yanında düşük maliyeti, bakım avantajları, ulaşım konforu, verimliliği ile uzun ömürlülüğü gibi birçok avantaja sahip. Ayrıca mevsimsel değişkenliklere ve afetlere karşı da son derece dayanıklıdır. Bizde bu avantajları göz önünde bulundurarak yaklaşık iki yıldır ilçemizin dört bir yanında beton yollar yapmaya başladık. Mahallelerimizde yaptığımız beton yol uygulamalarının modern, konfor bakımından karayolu kalitesinde ve uzun ömürlü olması vatandaşlarımızın da takdirini topluyor" dedi.

Beton yol daha az maliyetli ve uzun ömürlü

Beton yolların, asfalt ve diğer malzemelerle yapılan yollara oranla işçilik, bakım onarım masrafları ve harcanan zaman açısından kıyaslanamayacak derecede ucuz olduğuna değinen Başkan Togar, "Beton yollar konusunda ilçemizde büyük başarı elde ettik. Asfalt yol çalışmaları özellikle maliyet yönünden çok daha masraflı. Asfaltın ham maddesinin petrol ve petrol ürünlerine dayanması maliyeti yükseltiyor. Oysa beton yollar daha sağlıklı ve daha az maliyetin yanında uzun ömürlü" diye konuştu.

Konforlu ve kalıcı hizmet

Şu ana kadar yapılan mevcut sathi asfalt ve stabilize yolların ömrünün kısa olması nedeniyle kaynakların sürekli olarak bu yönde kullanıldığına dikkat çeken Başkan Togar, "Göreve geldiğimizden bu yana üç yılı geride bıraktık. Kalıcı hizmetler için söz vermiştik ve bu anlamda da beton yol uygulamasının doğru bir karar olduğuna kanaat getirdik. Özellikle kırsal Mahallelerimizdeki yollarımızda asfaltın çok çabuk bozuluyor olması beton yolu daha cazip hale getiriyor. Onun için ilçemizde özellikle beton yol yapımında çok yol aldık. Zemin sıkılaştırılması, hasır çelik ve ardından beton yol uygulamasını yollarımızda kullanıyoruz. Artık daha kalıcı, ömrü daha uzun ve yıllarca arkaya bakmamak üzere yol uygulamasını yakalamış olduk" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Tekkeköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title