Haberler

Tekirdağekbakan Eroğlu'dan Yunanistan'a Tepki

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yunanistan'ın yasa dışı geçişleri önlemek için Türk sınırı boyunca kazacağı öne sürülen 120 kilometre uzunluğundaki hendek kazısına tepki gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yunanistan'ın yasa dışı geçişleri önlemek için Türk sınırı boyunca kazacağı öne sürülen 120 kilometre uzunluğundaki hendek kazısına tepki gösterdi. Bakan Eroğlu, Kusura bakmasınlar; 'Oldu bittiye' müsaade etmeyiz. Bizim aleyhimize bir durum olursa gerekli müdahale yapalır dedi.

Yasa dışı kaçakların geçişlerini engellemek için daha önce Türk sınırını korumak için Avrupa Sınır Koruma Ajansı Frontex birliklerini görevlendiren Yunanistan'ın, 120 kilometrelik sınır bölgesine 30 metre genişliğinde ve 7 metre derinliğinde hendek kazmaya başladığı ve ayrıca hendeğin, askeri savunma amaçlı olarak da planlandığı da iddia edildi. Trakya turuna çıkan ve geceyi Edirne'de geçiren Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin Yunanistan'ın Türk sınırı boyunca hendek kazdığı ve buraya da Meriç ve Arda nehirlerinin suyunu bağlayacağı sorusu üzerine şöyle dedi

'Tabii ki bizi etkilediği takdirde müsaade etmeyiz. Kusura bakmasınlar. Bu konuda çünkü uluslararası hukuk var. Netice de Türkiye güçlü bir ülke. Oldu bittiye müsaade etmeyiz. Ancak bu konuda Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan ile görüşmeler devam ediyor. Tunca Arda ve Meriç nehirleri ile alakalı.Karşılıkla görüşmelerin sürmesinden yanayız.İnceleyeceğiz, Arkadaşlar takip ediyor.Bizim aleyhimize bir durum olursa gerekli müdahale yapılır.

Edirne ziyaretinden sonra karayolu ile Tekirdağ'a giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valisi Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret etti. Burada vali Kemelek, bakan Eroğlu'na Karacakılavuz el dokuması halı hediye etti. Eroğlu, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen ve 'Ergene Havzası Islah Programı'nı kapsayan İl Koordinasyon toplantısına katıldı. Ergene Nehri'nin temizlenmesi için çalıştıklarını belirten bakan Eroğlu, şöyle dedi

Her gelişte ayrı bir heyecan duyuyoruz ve her gelişte heybemiz dolu geliyoruz. Bugünde müjdelerle geldik.Ergene havzası ile ilgili şafak harekatı başlatıyoruz ve başbakanımızın bu şafak harekatını bizzat kendisinin de takip ediyor.

KURALLARA UYMAYAN FABRİKAYI KAPATIRIZ

Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü

'Sanayicilerimiz biz belki hata ettik , ıslah ve atık olayını birlikte çözelim denildi bunu da yıldırım hızıyla birlikte çözmek için harekete geçtik .ilk olarak Organize Sanayi Bölgeleri oluşturuyoruz. Ergene çevresindeki sanayicilerimiz ellerini çabuk tutsunlar hemen müracaat etsinler. Artık Islah Sanayi Bölgesi mi kurulur buna kendi aranızda karar verin. Aksi taktirde şunu net söylüyorum, biz her türlü kolaylığı gösterdik. Eğer yok ben organize sanayiye falan girmem diyen fabrikayı kapatırız. Bizim herhangi bir şekilde bu konuya bir müsamahamız yok.Biz kanunu çıkardıktan sonra gereğini yaptıktan sonra vatandaş eğer gelmiyorsa bizde bunun gereğini yapmaktan hiç çekinmeyiz.

Toplantı sonrası partisini il teşkilatını ziyaret eden bakan Eroğlu, ardından kentten ayrıldı.

Fırat KESKİNKILIÇ-Ruhan YALÇINEdirne, Tekirdağ, (DHA)-

(Tür: Yurt)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title