Haberler

Tekirdağ ve Edirne'de Tarihi Eser Operasyonu

Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçeleri ile Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, çok sayıda silah, mühimmat ve tarihi eser ele geçirdi. Gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Kaçakçılık Timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçeleri ile Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Jandarma tarafından bir süredir izlenen tarihi eser çetesine üye olduğu iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. 43 yaşındaki H.A.'nın önderliğinde ilçelerde detektörle kazı yapan çetenin bulduğu eserleri sattığı belirlendi. Çete üyelerinin birbirlerini tanımadıklarını iddia etmesi dikkat çekerken çete lideri H.A.'nın diğer çete üyelerini sürekli telefonla arayarak talimatlar verdiği, bu yolla bulunan eserleri satışa çıkardığı iddia edildi.

Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Jandarma timlerinin yaptığı aramalarda 2 adet tabanca, 34 adet tabanca fişeği, 1 tabanca şarjörü, 8 adet av tüfeği, 2 adet detektör, 111 adet av tüfeği fişeği, 36 adet kuru sıkı av tüfeği, 3 gram esrar, 3 adet extacy hap, 69 adet sikke, 9 adet tarihi nitelikli sapan taşı, 2 adet biblo, 10 adet tarihi eser fotoğrafı ve 2 adet içerisinde tarihi eser fotoğrafları bulunan CD ele geçirildi.

'Tarihi eser nitelikli malzeme bulundurmak ve izinsiz kazı yapmak' suçundan Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edilen zanlıların sorgusu sürüyor. Ele geçirilen tarihi eserlerin ise incelemenin ardından Tekirdağ Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

(EÖ-RA-ÖZ-Y)

08.11.2007 17:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title