Haberler

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek Açıklaması

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu İlçe Müftülüğü ve Hamidiye Öğrenci Yurdu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce yaptırılan Hamidiye Öğrenci Yurdu ve Kuran Kursunun temel atma törenine katıldı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu İlçe Müftülüğü ve Hamidiye Öğrenci Yurdu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce yaptırılan Hamidiye Öğrenci Yurdu ve Kuran Kursunun temel atma törenine katıldı. Vali Kemelek burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin Orta Asya'nın da Balkanların da umudu olan bir ülke olduğunu söyledi.

Çorlu'da Hürriyet Mahallesinde yer alan Hz. Ebubekir Sıddık Camii'nin karşısında yer alan alanda yapımına başlanan Hamidiye Öğrenci Yurdu ve Kuran Kursu'nun temel atma törenine katılmak üzere Çorlu'ya gelen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek törende yaptığı konuşmada: "Tekirdağ il genelinde 147 bin ilköğretim öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerin büyük bölümü yaklaşık 3'te biri de Çorlu ilçemizde yer alıyor. O bakımdan burada yapılacak olan öğrenci yurdu önemli bir hizmet olacak. Eğer bizler 5 bin yıllık geçmişimizle övünüyorsak milli manevi değerlerimize inanmak durumundayız. Bu değerlerimize inandığımız için birlikteliğimizi sürdürüyoruz. İşte bu birlikteliğin devamı için bu tür müesseselere ihtiyacımız var. Burası karşısında yer alan camiden, camimiz ise bu binadan etkilenerek hizmet verecekler. Türkiye Orta Asya'nın da Balkanların da umudu olan bir ülke. Balkanlar'da da bir arayış mevcut. Oradan da buraya öğrenciler geleceğini düşünüyorum. Binanın yapımında emeği olan dernek yöneticilerini ve destek olan Çorlu halkını kutluyorum" diye konuştu.

Törende konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise, Kuran'ı Kerim okunan açılışlarda, hep bir isteğinin olduğunu belirterek: "Kuran'ı Kerim okunan açılışlarda hep bir isteğim oluyor. Kuran'ı Kerim ile birlikte Türkçe meali de okunmalı. Önemli olan Kuran'ı okumak, dinlemekten daha ziyade anlamını kavrayabilmek. Söylenenleri, öğütlenenleri anlayabilmektir" dedi.

Akbulut: "Hükümetimizin çabaları sonucu 4+4+4 eğitim sistemi hayata geçirildi. 28 Şubat'ta İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının kapatılması için bir dayatma yapılmış ve İmam Hatip Liselerinin orta kısımları kapatılmıştı. Şimdi 4+4+4 modeliyle öğrenciler diledikleri okulu seçme hakkına sahip olacaklar. Dileyenler ilk 4 yılın sonunda İmam Hatip Liselerine de gidebilecekler. Bu sistem ile 8 yıllık olan kesintisiz eğitim sisteminde kesintisiz olan 8 yıllık bölümde 12 yıla çıkarılmış olacak. 12 sene okumadan diploma almak yok. Dünyada özgürlükler, temel hak ve hürriyetler ön plana çıkıyor. Bu açıdan da insanları serbest bırakmak gerekir. Temel atma törenine katıldığımız Hamidiye Öğrenci Yurdu ve Kuran Kursunun açılışında da birlikte olmayı temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende yer alan MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen'de kısa bir konuşma gerçekleştirdi Belen: "Türk insanı ve cemaat bir araya geldiğinde yapamayacağı iş yok. Burada emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Ben de daha evvel Çorlu İmam Hatip Lisesi'nin yapımında görev almıştım. O zaman da bir araya gelerek kısa sürede binayı tamamlamış ve şu anda hizmet veren binanın açılışını gerçekleştirmiştik. Şimdi burada da hayırsever vatandaşlar, dernek yöneticileri ve gerek cami cemaati gerekse çevre sakinlerinin katkılarıyla Hamidiye Öğrenci Yurdu'nun da kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini umuyorum" dedi.

Kurs ve yurt binasının yapımını üstelenen dernek yöneticilerinden Ahmet Doğan ise: "

Hamidiye Öğrenci Yurdu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Çorlu Müftülüğü işbirliğinde 3 bin 767 metre inşaat alanına sahip inşaat bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşuyor. 159 öğrenci 6 öğretmen istihdam edilmesi planlanıyor. İnşallah desteklerinizle 60 öğretmene, 600 öğrenciye bin öğrenciye ulaşırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek temsili tören gerçekleştirildi. Vali Kemelek ve beraberindekiler bina inşaatını gezerek bilgiler aldılar.

Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Adnan Volkan, MHP Çorlu İlçe Başkanı Hasan Uzun, siyasi partilerin yöneticileri ve davetliler de katıldılar.

(SŞ -)

21.04.2012 22: 44: 30

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyir Kemelek Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title