Haberler

Tekirdağ Valisi Yerlikaya Açıklaması

Güncelleme:

Tekirdağ Valisi Yerlikaya, "Asyaport Limanı'nın, ekonomimize vergi geliri sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, "Asyaport Limanı, hizmete girdikten sonra en geç 24 ay içerisinde, bizim ekonomimize, bu güne kadar vergiyle ilgili hangi boyuta ulaştıysak, bir kat daha arttıracak bir vergi gelirini sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Yerlikaya, Valilik Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, Tekirdağ'da yapımı devam eden Asyaport Limanı'nın faaliyete geçmeden önce tespit edilen ve yapılması gerekli olan ihtiyaçlarla ilgili bir eylem planı oluşturmak amacıyla toplantı düzenlediğini söyledi.

Gelecek yıl faaliyete geçecek olan Asyaport Limanı'nın Tekirdağ için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Asyaport Limanı, inşallah 2015'in ilk çeyreğinde veya daha önce hizmete girdikten sonra en geç 24 ay içerisinde bizim ekonomimize bu güne kadar vergiyle ilgili hangi boyuta ulaştıysak bir kat daha arttıracak bir vergi gelirini sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yerlikaya, Asyaport Limanı'nın tam kapasiteye ulaştığında kente önemli katkı sağlayacağını anlatarak, şunları söyledi:

"Büyükşehir gelirlerinin içerisinde en önemli pay, o şehrin vergi gelirlerinin içerisinden alınacak olan yüzde 6'lık pay. 3 milyar 387 milyon lira olan 2013 yılı vergi gelirine, eğer 2015'te açılan limanla 2018'in başında 3 milyar 387 de Asyaport Limanı'ndan geliyorsa, bunun anlamı şu, büyükşehir belediyesi her sene sadece Asyaport'tan 200 milyon lira civarında yıllık gelir alıyor demektir. Bu büyük bir para arkadaşlar, büyük bir imkan."

Türkiye ekonomisinin giderek büyüdüğüne işaret eden Yerlikaya, "Türkiye ekonomisi 23'üncülükten 17'nciliğe, inşallah bu yıl sonu 16'ncılığa. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı'nda da 10 ekonomiye girme hedefi var. 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı gelir hedefleniyor" şeklinde konuştu.

Yerlikaya, Asyaport Limanı'nın Tekirdağ'da büyük bir istihdam sağlayacağını ve Süleymanpaşa ilçesini Dünyanın cazibe merkezlerinden biri haline getireceğini ifade etti.

Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Aysel Erkmen katıldı. 

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title