Haberler

Tekirdağ: Türkiye Kızılay Derneği'nin 138. Kuruluş Yıldönümü

Türkiye Kızılay Derneği'nin kuruluşunun 138. yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Çorlu Şube Başkanı Erol Tülümen, Türk Kızılay'ının son yıllarda değişim ve gelişim gösterdiğini, Çorlu Şubesi'nin de bu gelişime ayak uydurduğunu söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği'nin kuruluşunun 138. yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Çorlu Şube Başkanı Erol Tülümen, Türk Kızılay'ının son yıllarda değişim ve gelişim gösterdiğini, Çorlu Şubesi'nin de bu gelişime ayak uydurduğunu söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği Çorlu Şubesi olarak Türk Kızılay'ının temel ilkeleri doğrultusunda ihtiyacı olan kişilere pek çok kez giyecek, gıda ve yakacak yardımı yaptıklarını dile getiren Erol Tülümen, "İlköğretim okulu öğrencilerine karşılıksız burs verdik. Kötü hava şartlarında mahsur kalan vatandaşları ve sel baskınına uğrayan Edirnelileri yalnız bırakmadık. Giysi yardımlarının dağıtılmasında Çorlu Belediyesinin katkısı büyük oldu. Bu konuda ki yardımlarından ötürü Çorlu Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi.

Kızılay Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Tülümen kan ihtiyacının karşılanabilmesi için Kızılay Genel Merkezi'nden temin ettikleri konteynır ile hizmetlerin devam edeceğini ifade ederek, "Kısa bir süre sonra şimdiki şube binamızın yer aldığı Kızılay İş Merkezinde modern yapılanmaya gidilerek hizmetlere devam edeceğiz. Tüm kamu ve özel kuruluşların ilkyardım ihtiyaçlarını karşılamak için Kızılay İş Merkezinde "İlk Yardım Eğitim Merkezi" oluşturduk. Yeniçiftlik'te sahil kesiminde kurulacak Kızılay çadırı ile oluşabilecek kazalara acil müdahale yapılacak" diye konuştu.

Pakistan'da yaşanan deprem felaketine maruz kalan insanlara ulaştırılmak üzere Kurban bayramında düzenlenen kurban bağış kampanyasına katılımın yüksek olduğunu ifade eden Tülümen, "Tüm halkımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eğitime destek maksadıyla Kızılay haftasında ihtiyacı olan sosyo- ekonomik düzeyi müsait olmayan öğrencilere kışlık giysi yardımında bulunduk. Eğitim konusunda ise araç ve gereci eksik olan bazı okullara destek verdik. İlköğretim düzeyinde ki öğrenciler için resim ve kompozisyon yarışmaları düzenleyerek kazanan öğrencilere ve konuyla ilgili öğretmenlerine ödüller dağıttık" ifadelerini kullandı.

Tülümen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızılay Genel Merkezi tarafından düzenlenen gençlik kamplarına ve kültür paylaşım gezilerine Çorlu`dan pek çok ilköğretim okulu öğrencisi şubemiz tarafından belirlenerek gönderildi. Tüm ihtiyaçları Kızılay tarafından karşılandı. Halen Dünya yardım kuruluşları sıralamasında ilk 5'in içinde yer alan Türk Kızılay'ı eminim ki bütün Kızılaycılar'ın çalışmaları ile kısa süre içerisinde en iyi yardım kuruluşu olacaktır. Çorlu halkının bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyorum".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title