Haberler

Tekirdağ: Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Taylan Çorlu'da

Çorlu'da Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Üyeleri ile Bir Araya Gelen Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, Bundan Böyle Oda ve Dernek Kaydı Olmayan Emlakçıların Tapu Dairelerinde İşlem Yapamayacağını Söyledi.

Çorlu'da Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, bundan böyle oda ve dernek kaydı olmayan emlakçıların tapu dairelerinde işlem yapamayacağını söyledi.

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt ile yönetim kurulu üyeleri, haysiyet divanı üyeleri ve şube başkanları ile toplantı gerçekleştirdi. Taylan ziyaretinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünde federasyon ve oda başkanları ile yaptıkları toplantıda mutabakata vardıkları konuları aktardı. Emlakçıların varılan mutabakat gereği federasyon tarafından bastırılacak matbu evraklarla tapu dairelerinde işlem yaptırabileceğini belirten Taylan, "Federasyona ya da derneğe üye olmayanlar bu matbu evrakları kullanamayacak. Dolayısıyla ayakçı tabir edilen sözde emlakçıların önü bu yolla kesilecek" dedi.

Matbu evrakları verme yetkisinin Trakya bölgesi için Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği'nde olduğunu belirten Taylan, "Matbu evrakları verme yetkisi Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneğinde. Bu evrakların başkaları tarafından çoğaltılması, fotokopi yapılması yasal olarak engelleniyor. Aynı zamanda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile varılan mutabakat sonunda Emlak Müşavirliği yasası son şekli verilerek Başbakanlığa gönderildi. Kısa zaman içerisinde yasa çıkacak. Emlakçı olmayanlar bu mesleği yapmaları halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve asgari ücretin 20 katına varan para cezaları ile cezalandırılacaklar" diye konuştu.

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt ve yönetim kurulu üyeleri toplantı sonunda Trakyum Et Lokantası'nda öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Genel Başkan Taylan, Çorlu'dan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title