Haberler

Tekirdağ: Tekirdağ'da "Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız Projesi" Tanıtıldı

Tekirdağ Valiliği Tarafından İl Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Katkılarıyla Hazırlanan İl Genelindeki İlk ve Orta Dereceli Okullardaki Öğrencilerin Suç ve Alışkanlıklara Karşı Korunmasını Hedefleyen "Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız" Projesi Basın Mensuplarına ve Vatandaşlara Tanıtıldı.

Tekirdağ Valiliği tarafından İl Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırlanan il genelindeki İlk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin suç ve alışkanlıklara karşı korunmasını hedefleyen "Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız" projesi basın mensuplarına ve vatandaşlara tanıtıldı.

Proje kapsamında yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, 8. Mekanize Tugay Komutanı Mehmet Daysal, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Türk Eğitim Sen İl Başkanı Muzaffer Doğan, okul aile birliği başkanları sivil toplum örgütleri, il merkezinde bulunan okul müdürleri, öğrenci temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Hazırlanan projede Valilik, Emniyet, Milli Eğitim, okul ve velilere düşen görevler dile getirildi. Toplantıda öğrencilerin topluma yararlı, ruh ve beden sağlığı yerinde, kendine güvenen bireyler olarak yetişmeleri için her türlü kötü alışkanlıklardan suç ortamından korunmalarını, okullar ve öğrencilerle ilgisi olmayan şahısların okul önleri ve çevresinde bulunarak öğrencileri dolayısıyla öğrenim faaliyetini rahatsız edebilecek ortamın oluşmasını engellemek, mevcut güvenli eğitim ortamının devamını sağlamak amacıyla bu projenin hayata geçirilmesinin gerekleri anlatıldı.

Toplantıda eğitim öğretim dönemi boyunca okul idareleri ve okul aile birlikleriyle irtibat kurularak Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye Zabıtasıyla koordineli olarak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve yaya devriyelerin günün her saatinde öğrencileri suça itebilecek yerler ile İnternet kafe, kafeterya umuma açık yerlerde kontrollerini kararlılıkla sürdürecekleri, öğrencilere açık ya da kapalı sigara ve içki satışı yapılıp yapılmadığı, yapıldığı takdirde bu kişiler hakkında yasal işlemlerin anında devreye sokulacağı anlatıldı.

Ayrıca toplantıda öğrencilerin ve okulların güvenliğinin denetlenirken sadece emniyet teşkilatlarının aldığı tedbirlerin yeterli olmadığı okul aile birlikleri ve öğrenci velilerinin de emniyet ve okul idarecilerine yardımcı olması gerektiği konularında bilgi verilirken, ailelerden emniyet mensuplarına yardımcı olmalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title