Haberler

Tekirdağ: Şair Namık Kemal Ölümünün 118. Yılında Törenlerle Anıldı

Şair Namık Kemal Ölümünün 118. Yıldönümünde Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Hazırladığı Bir Programla Anıldı.

Şair Namık Kemal ölümünün 118. yıldönümünde Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bir programla anıldı.

Programa Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Emniyet Müdürü Cemil Demir, 8. Mekanize Tugay Komutanı Mehmet Daysal, Namık Kemal Derneği Başkanı Mehmet Serez, Namık Kemal Üniversitesi adına Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Temel Gençtan, İzmit, Ümraniye Namık Kemal liselerinden gelen 19 öğrenci 10 idareci ve öğremenle devlet kamu kuruluşlarından temsilcilerle öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Programda Namık Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Coşan, Namık Kemal Derneği Başkanı Mehmet Serez, Namık Kemal Üniversitesi adına Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Gençtan, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmettin Kurt sırasıyla birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, "Namık Kemal'in doğumundan ölümüne kadar hayatı hakkında kesitler vererek bu vatan için yaptıklarını ve 'Vatan ve Hürriyet Şairi' ünvanını alabilmek için verdiği mücadeleyi ve adına Kurulan Namık Kemal Üniversitesi'nin şairin adına yakışır bir şekilde eğitim ve öğretim yapacağını anlattı.

Program Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin Namık Kemal hakkındaki slaytlar eşliğinde şiirleri ve sunumlarıyla sona erdi. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Evinde şairin hayatıyla ilgili yazı ve resim gazete haberleri sergilendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title