Haberler

Tekirdağ - Eski Bakan Kendisine Oturacak Yer Ayrılmayınca To

TEKİRDAĞ'da düzenlenen 3. Ulusalararası Balkan Kongresi'ne katılan 56 ve 57. dönem hükümetinin Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, kendisine oturacak yer ayrılmadığı gerekçesi ile toplantıyı protesto ederek salondan ayrıldı.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Uluslararası Balkan Kongresi Namık Kemal Üniversitesi Pramit Salonu'nda açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Dışişleri Bakanlığı Balkan ve Orta Avrupa Genel Müdürü Büyükelçi Şanıvar Olgun, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy, Türkiye ve Balkan ülkelerinden konuşmacılar katıldı.

Toplantıya davet edilen DSP'den 56. ve 57. hükümet dönemi Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, kendisine oturacak yer ayrılmadığı gerekçesi ile toplantıyı protesto ederek salondan ayrıldı. 1 Ocak 1999 ve 18 Kasım 2002 tarihleri arasında bakanlık yapan Aytekin, "Bana davetiye geldi. Bende toplantıya katılacağımı söyledim. Bana yer ayrılmamış. İsmim yok. Ben burada niye durayım. Bir vatandaşın sandelyedeki ismini çıkartıp beni oraya oturmaya çalıştılar. Bide önümdeki masayı alıp başka tarafa götürdüler. Uluslar arası toplantılar ciddi işlerdir. Bilmiyorsanız bu işi profesyonel yapan şirketler var. Verirsiniz onlar yapar. Ben gidiyorum. Tekirdağ için ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title