Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ'ın depremselliğinin belirlenmesi amacıyla istasyon kurulumlarının tamamlandığı bildirildi.

Tekirdağ'ın depremselliğinin belirlenmesi amacıyla istasyon kurulumlarının tamamlandığı bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Teknik Üniversitesi, Strasbourg Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Hitit Üniversitesi işbirliği ile Kuzey Anadolu fayının Marmara segmentinin tektonik yapısını incelemek üzere hazırlanan proje kapsamında, Tekirdağ'a sabit GNSS ölçüm ve kayıt istasyonlarının kurulumları yapıldı.

Bölgenin depremselliğinin anlaşılması için önemli katkı sağlaması beklenen istasyonlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde Marmara Ereğlisi'nde 5, Çorlu ilçesi Yenice Mahallesinde 1 ve Süleymanpaşa ilçesinde 2 noktaya kurularak, jeodezik GPS'ler yerleştirildi.

Albayrak tarımsal atıkların bertarafı projesini dinledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Tekirdağ İli Tarımsal Atık Potansiyelinin ve Bertaraf Yöntemlerinin Belirlenmesi Projesi'nin sunumuna katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş tarafından yapılan sunumda, Tekirdağ İli Tarımsal Atık Potansiyelinin ve Bertaraf Yöntemlerinin Belirlenmesi Projesi'nin sonuçları anlatıldı.

Sunumda ayrıca, proje ile Tekirdağ'da önemli miktarlarda açığa çıkan tarımsal tahıl, ayçiçeği, mısır, çeltik ve hayvansal atıkların değerlendirilmesi amacıyla kurulmak istenen tesislere ilişkin tespitlerde bulunuldu.

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile ilgili dairelerin personeli de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kandilli Rasathanesi Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title