Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Güney Kore Gyeongsanbuk-Do Tarımsal Araştırma ve Yayım Enstitüsü'nde görev yapan araştırmacılardan oluşan ekip, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Güney Kore Gyeongsanbuk-Do Tarımsal Araştırma ve Yayım Enstitüsü'nde görev yapan araştırmacılardan oluşan ekip, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Enstitüden yapılan yazlı açıklamaya göre, Güney Kore Araştırma Enstitüsünün Araştırma Geliştirme Bürosu Müdürü Dr. Dong-Whan Suh, Ürün Yetiştirme Bölümü Müdürü Dr. Se-jong Kim ve Bahçe Bitkileri Bölümü'nde ihracata yönelik meyveler üzerine çalışmalar yürüten Araştırmacı Min-kyung Kwon'dan oluşan Güney Kore ekibi, Enstitü Müdürü Dr. Cengiz Özer ve Müdür Yardımcısı Gürkan Güvenç Avcı tarafından kurum ve yürütülen proje faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

Laboratuvarlar ve kurum arazisinde teknik incelemelerde bulunulan ziyaret, işbirliğinin tesis edilmesi ve ilerletilmesi temennileri ile son buldu.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

AK Parti Milletvekili Metin Akgün, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akgün, mesajında, emniyet teşkilatının, toplumsal huzurun sağlanmasının en önemli güvencelerinden biri olduğunu belirtti.

Emniyet personelinin gece gündüz, adalet, eşitlik, sabır, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde, gerektiğinde canını hiçe sayarak görevini fedakarca ve başarıyla yaptığını ifade eden Akgün, şunları kaydetti :

"Yurdumuzun her köşesinde özveri ile görev yapan Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun 172. yıl dönümü kutluyor, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması ve ülkemizde emniyet ve asayişin sağlanması uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza başarılar diliyor, en içten duygularımla selamlıyorum."

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak mesajında, polis teşkilatının Türkiye'nin en köklü ve en temel kurumlarından biri olduğunu ifade ederek şunları kaydetti :

"Vatandaşlarımızın asayişinin, huzurunun, mal ve can güvenliğinin sağlanması, insan hak ve özgürlüklerini koruması ile ilgili görev ve sorumlulukları yerine getirmektedir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve geleceği için büyük bir özveri ve gayretle çalışan Polis Teşkilatımız gücünü halktan ve kanunlardan alarak, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin huzur ve güvenliği için görevlerini kahramanca yerine getirirken hayatını kaybeden şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Polis Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Eşkinat Yunan heyeti ile bir araya geldi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Yunanistan Edirne Başkonsolos Vekili Ekaterini Petraki ve beraberindeki heyet ile yemekte bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yemeğin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Beşevler Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştiği belirtildi.

Türk ve Yunan ilişkilerinin geliştirilmesi konusunun masaya yatırıldığı buluşmada, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından fotoğraf müzesine dönüştürülecek ev ve Dimitrios Mavridis tarafından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a teslim edilen bin 500 fotoğrafın konuşulduğu kaydedildi.

Yunanistan Edirne Başkonsolos Vekili Ekaterini Petraki'nin, Başkan Eşkinat'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ilettiği ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Eşkinat Metin Akgün Güney Kore Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title