Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa Belediyesi'nin organize ettiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali devam ediyor.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin organize ettiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali devam ediyor.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, festivalde ikinci günün konuğu, Likya Barok Orkestrası olduğu belirtildi.

Avrupa'da kültürel açıdan dönüm noktası olarak kabul edilen Rönesans dönemine ait barok müziğin seçkin eserlerini Süleymanpaşalı müzikseverlerle paylaşan Likya Barok, farklı sunumuyla da dikkat çekti.

Sanatçıların dönem kostümleri ve enstrümanları ile sahne aldığı konserde, Orkestra Şefi Ömer Yöndem, eserler ve bestecileri hakkında görsel bir anlatımla bilgilendirmede bulundu.

Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının bir araya gelerek oluşturduğu Likya Barok, yaklaşık bir buçuk saatlik performansı ilgiyle izlendi.

Festivalin üçüncü gününde de Murat Erginol, Yaren Budak, Pınar Dinçer ve Burak Ayrancı'dan oluşan Semplice Quartet sahne alacak.

-Albayrak Süleymanpaşa ilçesinde ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Süleymanpaşa ilçesinde bazı ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, tarım ve hayvancılığın merkezlerinden olan Karacakılavuz Mahallesine giderek muhtar Mehmet Canki ve vatandaşlarla buluşan Albayrak Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Tapu Müdürü İsa Dizmen ile Yaşam Hastanesi Başhekimi Dr. Ekrem Çömezi de ziyaret eden Albayrak, çalışmalarla ilgili bilgiler alarak,her iki kuruma da çalışmalarında başarı diledi.

Albayrak, Süleymanpaşa ilçesinde yapımı devam eden Biyolojik Arıtma Tesisinde de incelemelerde bulundu.

-Catering firmaları denetlendi

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri kent merkezinde faaliyet gösteren Catering firmalarına (toplu yemek üretim işletmeleri) denetim gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların sağlığa uygun gıdalar tüketmeleri ve sürekli sağlıklı kalmaları için mücadele veren Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren catering firmalarında yapılan denetimler dahilinde gıdaya uygun muhafaza koşulları, soğuk hava depoları ve soğutucuların kalibrasyonları, etiket bilgilerinin kontrolü, depo koşulları, gıdaların bekletildiği dolaplar, odaların temizliği, dezenfekte ve paspasların temizliği, havalandırma sistemleri, personel ve iş yeri hijyeni, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları titizlikle kontrol ettiği kaydedildi.

Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, belediye olarak halkın sağlığı ve tükettiği gıdalar konusunda oldukça hassas davrandıklarını kaydetti.

Eşkinat, şunları kaydetti:

"Zabıta Müdürlüğümüz ve Ruhsat Denetim Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan gıda denetim ekipleri, büyüyen ve hızla gelişen sektör haline gelmiş yemek üretim tesislerini denetimlerden geçirdi. Yapılan denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımızın daha hijyenik ortamlarda sağlıklı gıdalar tüketmelerini sağlamaktır. Güven içinde yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına, ilçemiz genelinde dün olduğu gibi bu günde, denetimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Albayrak Süleymanpaşa Tekirdağ Likya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title