Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Topluluğu tarafından Türk-Alman Kültür Günü düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)  Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Topluluğu tarafından Türk-Alman Kültür Günü düzenlendi.

Etkinlik, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu önünde "Birinci Dünya Savaşı'ndan günümüze Almanya" temalı resim sergisi açılışı ile başladı.

Serginin ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları Türkçe-Almanca şiir dinletisi  sunuldu.

Daha sonra, etkinlikler kapsamında,  "Duygu Asena Roman Ödülü" sahibi,  Almanya kökenli yazar Menekşe Toprak öğrencilere "Ağıtın Sonu" adlı eserinden okuma yaptı ve romanın okunan kısımları hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

NKÜ'de turizmde kariyer günleri semineri

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)  Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu  Müdürlüğü tarafından öğrenci-sektör- okul işbirliği arasında kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmak amacıyla "Turizmde Kariyer Günleri" semineri düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki gün süren seminerde otel işletmesi ve seyahat acentesi temsilcileri öğrenciler ile bir araya geldi.

Seminerin açılışında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ertuğrul Recep Erbay, Türkiye'nin dört bir  tarafından, turizm sektör  temsilcilerini öğrencilerle buluşturarak onların tecrübelerinden faydalanmalarını amaçladıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title