Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ile Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük katında gerçekleşen imza töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı ile BİLSEM Müdürü Ferruh Topuz, protokole imza attı.

İmza töreninde NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, BİLSEM müzik öğretmenleri, protokolün hayata geçmesinde öncü olan üniversite rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN'in eşi Selda Şahin ile rektör yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı'nın eşi Hatice Çakıcı da yer aldı.

İmzalanan protokole göre NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı ve BİLSEM işbirliği neticesinde ilk ve orta öğretim düzeyindeki seçilmiş, özel yetenekli öğrencilere yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilimsel, sanatsal ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama ve sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmak amaçlanıyor.

Gönül Sofrası

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları'nın dokuzuncusu Altınova Mahallesi'nde kuruldu.

Altınova Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin vatandaş orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı.

İlahi topluluğunun seslendirdiği ilahilerle başlayan programda iftar öncesi Başkan Cüneyt Yüksel, Gönül Sofraları'na konuk olan vatandaşları masalarında ziyaret ederek ramazan-ı şeriflerini tebrik etti.

Dualar ile oruçların açılmasıyla Başkan Yüksel ve Altınova Mahallesi Gönül Sofrası'nın sponsoru olan Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti birer konuşma yaptı.

İftar sonrası vatandaşlara ramazan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramı yapıldı.

NKÜ'de yazar öğrenci buluşması

Namık Kemal Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından "Yazar Öğrenci Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü iş birliğinde, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide yazar Hakan Günday, okurları ile bir araya geldi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Günday, yazarlık serüveninin nasıl başladığını katılımcılarla paylaştı.

Günday, etkinlikte yaptığı konuşmada, yazarken aynı cümleyi iki kere yazmanız mümkün değil, her defasında daha iyi cümle kurmaya mecbur olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bu özelliği yazıyı olağanüstü bir düşünme aygıtına çevirdi. Yazı sayesinde birtakım düşüncelere sahip olduğunuzu, asla sahip olduğunuzu bilmediğini korkulara sahip olduğunuzu, birtakım hayallere, çelişkilere sahip olduğunuzu yazarken sessizce ve bir yalnızlık içerisinde fark ediyorsunuz. Hal böyle olunca yazmak benim için bambaşka bir hal aldı. Kendini tanımanın tek yolu olarak göründü. Bu etin kemiğin ne olduğunu anlamaya giden yolda üzerinde ilerlenebilecek tek yol olarak göründü. Ben neyi anlamıyorsan ne beni rahatsız ediyorsa ne beni çelişkiye düşürüyorsa bunları yazıyorum."

Program, yazar Günday'ın öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla son buldu.

Hayrabolu'da esnaflar iftarda bir araya geldi

Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından iftar yemeği düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen iftarda, Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Gökmen, ramazan ayının, kardeşlik ve paylaşmanın en yüksek düzeyde olduğu ay olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Gökmen, "Düzenlediğimiz bu iftar ile sizlerle bir arada olmak beni ve yönetimimi çok mutlu etti. Yaşamakta olduğumuz mübarek ramazan ayının manevi havasının kuşattığı bu günde, siz değerli üyelerimiz ve misafirlerimiz ile birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz."dedi.

İftar yemeğine, Kaymakam Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Osman İnan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları,siyasi partililer ve esnaflar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title