Haberler

Tekirdağ'daki Selin Ardından Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Tekirdağ ve İlçelerinde Dün Etkili Olan Sağanak Yağışla İlgili Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandığı Bildirildi. Evlerini Su Basan Vatandaşlar Kendi Yaralarını Kendileri Sarmaya Çalışırken, Yetkililer, Hasar Gören Ev, İşyeri ve Ekili Alanlarla İlgili Hasar Tespit Çalışmalarına Bugün Başladı.

Tekirdağ ve ilçelerinde dün etkili olan sağanak yağışla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi. Evlerini su basan vatandaşlar kendi yaralarını kendileri sarmaya çalışırken, yetkililer, hasar gören ev, işyeri ve ekili alanlarla ilgili hasar tespit çalışmalarına bugün başladı.

Tekirdağ'da yaşanan sel felaketinin ardından Valilik İl Kriz Merkezi'nin oluşturduğu 20 farklı ekip merkez ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Günlerdir sağanak yağışlarla adeta savaş alanına dönen şehirde hava sıcaklığı da 12 dereceye yükseldi. Öncelikle sel sularının en yoğun olduğu Ördeklidere ve Altınova Mahallesinde inceleme yapan ekipler sular altında kalan evleri tek tek dolaşarak hasar tespiti yaptı.

Sular altında kalan evlerdeki en büyük hasarı ise elektronik eşyaların gördüğü belirlendi. Akşam saatlerine kadar Altınova Mahallesi'nde yaklaşık 30 evde hasar tespit incelemesi yapıldı. İncelemenin bu gece tamamlanacağı kaydedildi. İlçelerdeki tarım arazileriyle ilgili hasar tespit çalışmalarını sürdüren ekipler, binlerce dönüm ekili alanın selden zarar gördüğü ifade etti. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın ise gün boyunca özellikle merkez bağlı köy ve beldelerdeki hasar tespit çalışmalarına bizzat

katıldığı belirtildi.

2 gün boyunca sağanak yağışın etkili olduğu Tekirdağ'da bugün hava sıcaklığı 12 dereceye kadar yükseldi. Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, son 24 saatte metrekareye 130 kilogram yağış düştü. Yetkililer, yağışların pazar ve pazartesi günü tekrar etkili olacağını ifade ederek, vatandaşların gerekli tedbirleri almasını istedi. Tekirdağ'da şimdiye kadar en büyük yağış 1997 yılında 140 kilogram olarak gerçekleşmişti.

(EÖ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title