Haberler

Tekirdağ'da, Yavuz Sultan Selim Anıtı Yapılacak

Muhterem Erkul - Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Osmanlı Devleti'nin 9.Padişahı Yavuz Sultan Selim adına, vefat ettiği Yukarısırt köyünde anıt yapılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Muhterem Erkul - Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Osmanlı Devleti'nin 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim adına, vefat ettiği Yukarısırt köyünde anıt yapılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Hersanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yavuz Sultan Selim Anıtı'nın projelendirilmesi kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı'ndan proje finansmanı desteği alacaklarını söyledi.

Anıtın yapılacağı alanda 120 dekarlık araziye 27 bin fidan dikilerek orman ve kenarında da bir gölet oluşturulduğunu anlatan Hersanlıoğlu, Yavuz Sultan Selim Anıtı'nın dikilmesine ilişkin proje çalışmalarının 1-2 yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.

Anıtın çevresinde oluşturulan hatıra ormanına Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Tekirdağ Valiliği'nin önemli katkıları olduğunu ifade eden Hersanlıoğlu, amaçlarının Yavuz Sultan Selim adını yaşatmak ve bölgede turizm hareketliliği başlatmak olduğunu aktardı.

Yavuz Sultan Selim'in, Yukarısırt köyünde vefat etmesinin, tarih araştırmacıları dışında pek bilinmediğini söyleyen Hersanlıoğlu, gençlerin tarihi bilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti.

-"Hatıra ormanı aynı zamanda bal ormanı olacak"-

Anıt çevresinde oluşturulan hatıra ormanının, aynı zamanda bal ormanı olacağını belirten Hersanlıoğlu, "Hatıra ormanı, bal ormanı niteliğiyle 600 dekar büyüklüğe ulaşıyor. Yavuz Sultan Selim adına kurulan hatıra ormanında ıhlamur, akasya, badem, akçaağaç, kızılcık, dişbudak, dut, mahlep, çınar, karaçam, sedir ve servi olmak üzere 27 bin boylu fidan dikildi" diye konuştu.

Hersanlıoğlu, oluşturulan ormanda vatandaşların aynı zamanda piknik yapabileceğini kaydetti.

Yukarısırt Köyü Muhtarı Şerif Yıldırım da, köylerinde anıtın yapılması ve orman oluşturulmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Yıldırım, Tekirdağ Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'nce, hatıra ormanınındaki fidanların bakımının, yıl sonunda muhtarlık olarak kendilerine devredileceğini ifade etti.

-Yukarısırt-

Yavuz Sultan Selim'in, 21 Eylül 1520'de seferden döndüğü sırada sırtında çıkan "aslanpençesi hastalığı" nedeniyle Yukarısırt mevkisinde hayatını kaybettiği biliniyor.

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yavuz Sultan Selim Trakya Bölgesi Tekirdağ Muratlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title